AKTUELNO

Slavki Matić iz Bjelovca u opštini Bratunac su Orićevi dželati ubili celu porodicu - muža i dve ćerke od 24 i 26 godina.

- Tad nisam bila kod kuće, išla sam nekim poslom svojim da je škole i nisam mogla da se vratim, napad je bio, dok sam ja došla, on su sve, popali i pobil... sve što su stigli...Nisam mogla da slutitim, ništa nismo primetili - uznemireno je ispričala Slavka Matić za Novo vikend jutro.

Kako je dodala, ništa nije ukazivalo da će doći do pokolja - oni su krenili iz Loznika, pobili prvo stražu koja je čuvala selo, prošli su pobilili sve u Sikiriću i krenuli za Bjelovac, prema meni do moje kuće.

Foto: TV Pink Printscreen

- Kažu da nije bio genocid? On su ubile i žensko i muško.Nije bilo bitno da li je ponoletno, maloletno, staro ili mlado. Sve - priča Matićeva.

Kako kaže, među ubijenima je bilo i mladih žena, i starica od 82 godine, mladića od 16 godina.

- Suprug je bio kod kuće, i ćerke. Starija je radila u laboratoriji u Srebrenici u banji sve do rata. Mlađa je imala 24 godine. Muž 50, ja 47 godina - kaže Matićeva i dodaje da je prvo našla mrtve komšije pred kućom, pa muža i decu.

- Našla muža svog, našla ćerku, stariju, pored stepenica. Pošla i da pobgne, ali nije uspela. Nikad veću ranu videla nisam. Overili su je. Jedva sam je obukla da je sahranim. Mlađu ćerku sam našla u kupatilu, gađali su je sa leđa - kroz suze se prisećala Matić.

Foto: TV Pink Printscreen

Njena priča rasplakala je i voditeljku Jovanu Jeremić, koja je u suzama nastavila da vodi razgovor.

Slavka Matić bila je svedok u procesu protiv Ratka Madića.

- Šok sam preživela na nogama. Videla sam ih i nosila na rukama. Ne znam kako sam to mogla, odakle mi snaga za to, ne znam ni sama. Ta bol se nikada zaboraviti ne može - ispričala je Matić.

Autor: