AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je svečanom otvaranju 25. Međunarodnog sajma privrede u Mostaru, gde je obišao i paviljon Srbije sa 26 izlagača.

Vladimir Vasić, finansijski konsultant, rekao je da je direktan let za Mostar vazdušni most.

- Mostovi povezuju ljude i lepo je ovde živeti. Bitan je rast ekonomije da i drugi dođu na ove prostore. Ja obožavam ekonomske teme jer one potisnu one druge koje nas pritiskaju i stalno negde iskaču, a shvatili smo koliko negativne teme mogu da ugroze stabilnost svih nas na ovim prostorima - kazao je Vasić za Pink.

Kako je rekao, Balkan je divno mesto, a pošto je obišao skoro ceo svet, kada sabere i oduzme, kultura, emocije, blizina je bogatstvo koje retko gde možete da nađete.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ja uvek kažem da ekonomija i regionalna saradnja moraju da dominiraju i da Srbija kao centralna balkanska zemlja treba da bude predvodnik i vođa ekonomskog boljitka - naveo je Vasić.

Prof. dr Mihajlo Rabrenović, stručnjak za strategijski menadžment, kaže da je jedini način da se ljudi povežu kroz ekonomiju i kulturu.

Foto: TV Pink Printscreen

- Taj sajam ima nekoliko važnih oblasti, automobilsku industriju, građevinu i mnoge druge. To je jako dobra inicijativa i dobro je što je na jako visokom nivou. Kako god da se okrene, ovo je jako teško vreme, ali naše nacionalne interese možemo da sačuvamo jakom ekonomijom - ocenio je Rabrenović.