AKTUELNO

U četiri opštine na severu Kosova danas se organizuju referendum o opozivu gradonačelnika albanske nacionalnosti, izabranih prošle godine glasovima nekoliko procenata birača, a sve srpske partije na Kosovu pozvale su na bojkot.

07.42 - U Leposaviću otvorena biračka mesta, u zgradi opštine prisutni specijalci kosovske policije

Biračka mesta u Leposaviću otvorena su tačno u 7 sati. U biračkom centru zgrade opštine dopremljen je materijal koji je raspoređivan i oblepljen na ulaznim vratima na mestima gde će se danas održati glasanje za opoziv gradonačelnika.

U objektu zgrade opštine se nalaze u obezbeđenju i specijalne jedinice kosovske policije. Ulice u Leposaviću su prazne u odnosu na prethodne izborne procese koji su se održavali u ovom mestu.

07.13 - Tačno u 7 sati otvorena su biračka mesta u Severnoj Mitrovici.

Nešto ranije kamioni sa izbornim materijalom dopremili su materijal na mesta gde će se danas održati glasanje za opoziv gradonačelnika.

U biračkom centru izlepljen je materijal koji sadrži instrukcije kako glasati, dok su članovi biračkog odbora Albanci.

Pre otvaranja biračkih centara izvršena je bezbednosna provera od strane specijalnih jedinica kosovske policije koji su sa psima tragačima izvrsili pregled objekta u kojima će se danas glasati

Ulice u Severnoj Mitrovici su prazne za razliku od ranijih izbornih procesa i ljudi na ulicama gotovo da i nema.

Birački centar koji je nekada bio u OŠ Sveti Sava i koji je imao najviše izbornih mesta (10) od ukupno 23 koliko ima u Severnoj Mitrovici, sada se nalazi na međunarodnom IBC koledžu i u njemu današnji referendum sprovodiće birački odbori koji su uglavnom sastavljani Albanci.

Autor: