AKTUELNO

To što se Nemačka pridružila odluci o odlaganju sednice, dodatno pokazuje da smo na dobrom putu, rekao je za Novo jutro TV PINK, Zoran Anđelković iz Centra za mir i toleranciju.

Anđelković je, komentarišući konstantne napade na Srbiju, rekao da od Kurtija možemo da čujemo svašta jer je on naučio da mu se sve povlađuje, od njegovih sponzora, pre svega od zemalja Kvinte, i to najpre Nemačke.

- Kurti je navikao da mu se povlađuje i misli da može da kaže šta hoće. Takođe, smatram da neće ništa promeniti – rekao je Anđelković.

Kako kaže, shvatio je da Kurti na Kosovu plaši Albance sa Zajednicom srpskih opština, govoreći im da je to izvor budućih sukoba na KiM, takođe, dodaje ovlašćenja koja Zso apsolutno nema.

Foto: TV Pink Printscreen

- Trebamo i da objašnjavamo i Albancima koji gledaju ovakve emisiije šta je ZSO, kako bi znali da to nema veze sa onim što Kurti govori – rekao je Anđelković.

Ističe da je to što je traženo odlaganje odluke o prijemu Kosova u Savet Evrope, objektivno velika pobeda Aleksandra Vučića, i očigledno da je njegova politika dala rezultata. Dodaje da je to što se Nemačka približila odluci o odlaganju to pokazuje.

Novinar Aleksandar Apostolovski, rekao je da se Kurtijeva politika od početka stupanja na mesto premijera zasnivala na izazivanju sukoba i maltretiranju Srba.

- On je faktor nestabvilnost sve vreme i ne mislim da će odustati od te svoje politike. On ima ambicije da ne bude samo lider kosovskih Albanaca, već i šire – rekao je on.
Kako kaže, on želi da se predstavi kao lider svih Albanaca u regionu.

Foto: TV Pink Printscreen

- On neće odustati od svoje politike, jer se ona sa stanovišta njegovih ličnih interesa, pokazala kao delotvorna – rekao je Apostolovski. Dodaje da mu se čini da je ključno nekoliko stvari, od kojih je jedan razgovor između Vučića i Makrona.

- Ističe da se tu utvrdila politika između Srbije i Francuske – rekao je Apostolovski i dodaje da ne čudi što je Francuska upravo ta koja je blokirala da se Kosovo nađe kao tema sastanka.

Autor: