AKTUELNO

Vladimir Đukanović, advokat, govoreći aktuelnim temama kaže da SNS na izbore 2. juna izlazi kao široka, narodna koalicija.

Đukanović je naveo da Srbija mora da ide napred, ali i da je čekaju teška vremena.

- Moramo zbog toga da budemo ujedinjeni, zato je ovako široka koalicija. Ne smemo da budemo sujetni u politici. Prihvatamo svakoga ko želi da ova zemlja ide napred, prihvatamo svakoga ko želi da da doprinos. Mislim da će ova koalicija doneti nešto novo na našoj političkoj sceni - rekao je Đukanović za Novo vikend jutro Jovane Jeremić.

Upitan da li očekuje prljavu kampanju od strane opozicije Đukanović kaže da oni to rade kontinuirano već decenijama.

Foto: TV Pink Printscreen

- Mislim da su oni svojom mržnjom koju su prema nama demonstrirali sami sebe pojeli. Ta mržnja je njih potpuno osakatila. Oni su se šest meseci bavili da dokazuju nešto što je potpuno nenormalno i što znaju da je laž, a to je navodna krađa izbora - ocenio je Đukanović.

Kako je rekao, u tom dokazivanju pojeli su sami sebe, raspali su se kao jogurt na suncu.

- Građanima nisu ponudili jedno jedino slovo nekog programa, i vi mislite da pobedite na izborima. Pa kako mislite, ljudi kažu 'dobro, ne voliš Vučića, a šta nudiš narodu' - upitao je Đukanović.

Prema njegovim rečima, mnoge grupe u Srbiji postoje i njihov smisao je samo mržnja prema Vučiću.

Foto: TV Pink Printscreen

Izvinjenje

Upitan o negativnom izveštavanju pojedinih opozicionih medija o dolasku predsednika NR Kine Si Đinpinga Đukanović se izvinio tom narodu. - Želeo bih da se javno izvinim ljudima u kineskoj ambasadi, kineskom državnom rukovodstvu, zato što mi u Srbiji imamo tako neodgovorne ljude, koji su bez trunke sramote vređali najvećeg svetskog lidera - kazao je Đukanović i dodao da su knjige koje on objavi mnogo čitane. Đukanović je istakao da treba da se radujemo što je nama ukazano takvo poverenje i što su nas ''našli na mapi''.