AKTUELNO

Govoreći o situaciji u Crnoj Gori i usvajanju amandmana Ibro Ibrahimović, član glavnog odbora SPS-a, kaže da ne živimo u prijateljskom okruženju, a na nama kao najvećoj zemlji je da uradimo sve da to okruženje bude podnošljivo.

Naime, Vlada Crne Gore večeras je na telefonskoj sednici usvojila informaciju o amandmanima Crne Gore na Rezoluciju o Srebrenici, i naložila Ministarstvu spoljnih poslova da u ponedeljak pošalje amandmane predlagaču, a u njima se navodi da je odgovornost za zločine isključivo individualna i da ne može targetirati narod ili države.

Ibrahimović naglašava da to što se dogodilo u Crnoj Gori nije prijateljski čin, ali da moramo imati u vidu da je ta država članica NATO-a.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ne postoji ljubav, ne postoji prijateljstvo u spoljnoj politici, samo interes - rekao je Ibrahimović u Novom vikend jutru Jovane Jeremić i istakao da se moramo uzdati u nas i da diplomatija mora da radi.

Govoreći o situaciji u SPS Ibrahimović je rekao da ona nije imala drugi stav od onog da brani srpske interese.

Direktor Borbe Andrija Jorgić nadovezao se rekavši da su možda bila vremena za neke nove kadrove iz pomenute stranke.

Foto: TV Pink Printscreen

- SPS ima stručne kadrove, ne može uvek sve da se vrti oko petorice, šestorice - ocenio je Jorgić.

Jorgić je naveo da se u SNS-u pojavilo dosta novih kadrova, na šta je Ibrahimović dodao da je potrebna nova energija i ideja.

- Bilo bi dobro da ovaj mandat traje četiri godine, da urade ono što su počeli - rekao je Jorgić.

Kako je istakao Ibrahimović, kultura sećanja je jedna od najvažnijih stvari koju narod mora čuvati.