AKTUELNO

Verica Bradić i večeras je sa svojim gostima i pratiocima na društvenim mrežama birala najvažniju objavu nedelje na društvenim mrežama. Najveću pažnju ovog puta privukla je rezolucija o Srebrenici.

O nedelji iza nas i šta očekuje Srbiju u narednom periodu govore dr Vesna Turkulov, nosilac liste "Aleksandar Vučić - Novi Sad sutra", nosilac liste "Aleksandar Vučić - Niš sutra Dragoslav Pavlović Dale, glumac Lazar Ristovski i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

Foto: TV Pink Printscreen

Predlog broj 1 - Rezolucija

Vučićević je istakao da moćne zapadne zemlje hoće da osude Srbe za genocid.

- Genocida u Srebrenici nije bilo, neki ljudi su individualno osuđeni odavno. Cilj je da kolektivno osude Srbe, da naplate ratnu odštetu - istakao je Vučićević.

Naglasio je da u Srebrenici nije ubijena ni jedna žena, ni jedno dete.

- To nije bio genocid, lažu 29 godina - naglasio je Vučićević i ocenio da je cilj da se Srbiji slomi kičma, slome ruke i noge i izbiju zubi.

Pavlović je istakao da je ovo jako teška situacija.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ovako nešto se nikada nije desilo, niko nas nije obavestio osam meseci o pripremanju deklaracije, promenja su pravila glasanja, sa Saveta bezbednosti je premešteno glasanje u Generalnu skupštinu - naglasio je Pavlović.

Turkulov je ocenila da je usvajanje rezolucije o Srebrenici vrhunac cinizma.

Foto: TV Pink Printscreen

- Podrška iz Podgorice, Sarajeva i Podgorice je strašno. Ukidanje Republike Srpke je sledeća stavka.To je orkestrirani atak na srpski narod - dodala je Turkulov i istakla da je neprihvatljivo da opozcija podržava rezoluciju koja je protiv naroda čiji su deo.

Ristovski kaže da nije potrebno biti veliki stručnjak, istoričar i analitičar da bi se razumela ova situacija.

- Čini mi se da je kriv predsednik. On vraća dostojanstvo Srbiji i srpskom narodu i na to ovi oko nas i domaći izdajnici nisu navikli - istakao je Ristovski i podvukao da genocida u Srebrenici nije bilo.

Ovi naši opozicionari su zarad kojeg miliona, obećanja da će možda biti sledeći predsednici, zarad neke uloge govore da je u Srebrenici bio genocid, zaboravljajući da su oni deo istog naroda.

Predlog broj 2 - Izbori

Turkulov kaže da u Novom Sadu u opoziciji postoji konglomerat partija sa različitim uverenjima.

- Njihov jedini cilj je rušenje Vučića, ali ne vidim da imaju bilo kakav plan - istakla je Turkulov i navela da joj nije jasno kako neko može biti protiv svega, protiv izgradnje, protiv napretka...

Vučićević je ukazao na poptpuno nespojive koalicije u opoziciji.

Pavlović je naveo da se povećanje zarada najviše vidi u Nišu ali da to nije dovoljno promovisano.

- Potrudićemo se da više budemo na uslozi građanima. Mnogo je toga urađeno u Nišu od puteva do gasne interkonekcije, gradi se železničko čvorište - istakao je Pavlović i dodao da široka koalcija treba da pokaže da je jedinstvo budućnost Srbije.

Ristovski je ocenio da narod sve više podržava Vučića i ono što on radi.

- Onaj deo naroda koji je prevaren od strane opozicije se osvešćuje i vidi da opozicija ne zna šta hoće - dodao je Ristovski.

Vučićević je istakao da opozcija već sada sprema teren za nove demonstracije.

Predlog broj 3 - Fico

Vučićević je istakao da je Robert Fico najpopularniji političar u Slovačkoj.

- Na njega puca čovek koji se izjašnjava kao liberal. To je čovek koji je 2016. godine osnovao organizaciju protv nasilja, pa je posle nazvao Slovačka protiv nasilja, pa vi povežite - naveo je on.

Najveću pažnju privukao je predlog broj 1.

Gledaoci u toku emisije mogu da glasaju za predloge na Fejsbuk stranici Hit tvit i na tviter nalogu hit_tvit. Takođe, gledaoci u toku emisije mogu da se uključe i glasaju i uživo u emisiji.

Autor: