AKTUELNO

Takozvana kosovska policija saopštila je večeras da je tokom upada šest ekspozitura Poštanske štedionice na severu Kosova i Metohije zaplenila 1,6 miliona evra i više od 74 miliona dinara.

Kako se navodi u saopštenju, ''oduzeto je i oko 19.500 franaka, oko 13.800 američkih dolara i oko 40 australijskih dolara'', prenosi Koha.

Ranije večeras, tzv. kosovska policija privela je u svojstvu svedoka direktora filijale Banke Poštanska štedionica u Kosovskoj Mitrovici Igora Radića, koji je nakon davanja izjave pušten iz policije.

Kosovska policija upala u ekspoziture Poštanske štedionice na severu

Direktor tzv. kosovske policije za region Sever Veton Eljšani rekao je da je Radić priveden u svojstvu svedoka kao odgovorno lice kako bi potvrdio što je sve zaplenjeno tokom današnje akcije.

Prethodno su danas pripadnici tzv. kosovske policije sa puškama i pancirima upali su u ekspoziture Poštanske štedionice u Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu, Zubinom potoku i Leposaviću, dok su građani pokušavali da podignu penziju, socijalnu pomoć i druga novačna sredstva, javio je raninje dopisnik Tanjuga sa KiM.

Policija je takođe upala i u zgradu Uprave za trezor u Kosovskoj Mitrovici.