AKTUELNO

Nebojša Stefanović, član Predsedništva SNS-a, rekao je da je Srbija po ko zna koji put izložena pritiscima da se pokori i da digne ruke od svoje samostalnosti, kao slobode prava na izbor koja pripada svim narodima i državama.

- Takvih izazova je i u prošlosti bilo bezbroj, ali ovaj pred kojim se nalazimo danas, prevazilazi sve njih po opasnosti koju nosi - kazao je Stefanović i dodao:

- Srbija je izložena opasnosti da kao država i naročito naš narod, budu označeni kao „genocidni“, da nam se stavi večiti žig sramote, koji nijedna buduća generacija neće moći da skine sa časnog lica naše zemlje i njene slobodarske istorije.

Prema njegovim rečima, predsednik Srbije Aleksandar Vučić ima istorijsku ulogu da to spreči.

- On je tu opasnost na vreme uočio i ne štedeći sebe, pre svega, ušao u borbu protiv sila kakve je malo koja zemlja ili narod imao protiv sebe - ističe Stefanović i dodaje:

- Borba u Ujedinjenim nacijama koju vodi predsednik Vučić, borba je svakog od nas da zaustavimo istorijsku sramotu, od koje se ni naša, ali nijedna buduća generacija Srba ne bi oprala pred istorijom, kada bi ostali nemi ili digli ruke u znak predaje.

Stefanović podseća da Srbija nije prvi put u istoriji stala pred mnogo moćnijim silama koje su želele da joj nanesu štetu, pa i da je unište.

- Mnogo je takvih primera u našoj istoriji, čak je svaki od njih bio borba malog i ponosnog naroda protiv neuporedivo većeg i snažnijeg protivnika. Danas je ta neravnopravnost veća nego ikad, i niko ne može da predvidi da će Srbija da uspe - rekao je on i dodao:

- Ali, to ne znači da treba da se povučemo pred snagom koja stoji naspram Srbije. Naprotiv, sloboda i čast koju branimo više nego ikad nas obavezuje da istrajemo u toj borbi.

- Uzalud pokušavaju da nas ubede da rezolucijom koju predlažu u UN Srbija i srpski narod neće biti večno obeleženi kao „genocidni“. Da su za zločin u Srebrenici odgovorni pojedinci koji su već osuđeni pred međunarodnim sudovima. Ako je tako, pa zašto uopšte izlaze sa rezolucijom? Šta je njen cilj osim da senka „genocida“ prekrije ceo jedan narod, koji od te bruke nikad neće moći da se “opere”, već će večno ostati žigosan i kao takav za sva vremena predmet pritisaka i ucena - navodi Stefanović.

Prema njegovim rečima, predsednik Vučić predvodi ovu borbu za spas naše nacionalne časti i za sve nas koji duboko verujemo u ispravnost njegove politike, to je dovoljna garancija da će Srbija i ovog puta pobediti.

- Pod njegovim vođstvom sačuvali smo čast i interese naše zemlje u vezi sa Kosovom i Metohijom, onda kada je sve već bilo izgubljeno. Sačuvali smo vitalnost i snagu naše ekonomije onda kada smo bili na ivici bankrota i opšte propasti. Odbranili smo ugled Srbije i srpskog naroda onda kada smo u celom svetu bili otpisani i predati čerupanju svega što nas čini slobodnim i nezavisnim - istakao je Stefanović i zaključio:

- Tako će biti i ovog puta, neka niko nema dilemu oko toga. Srbija će iz oluje koja joj je priređena u Ujedinjenim nacijama izaći čistog obraza i neukaljane prošlosti. Predsednik Vučić je nebrojeno puta potvrdio da samo Srbija i njena dobrobit stoje iza njegove politike i njegovog napora da zastupa našu zemlju i na mestima na kojima je to najteže. Stojimo svi, kao jedan, u podršci borbi koju vodi, jer nijedan drugi put ne može da nas zaštiti od istorijske opasnosti koja se nadvila nad naš narod i nad našu državu.”