AKTUELNO

Očekujem da narod glasa po sopstvenoj savesti i da će Beograd nakon predstojećih izbora dobiti upravu kakvu zaslužuje, izjavio je danas predsednik Privremenog organa Grada Beograda i kandidat za gradonačelnika Aleksandar Šapić.

"Verujem da ćemo se posle izbora vratiti normalnom životu i moći da radimo i nastavimo sa svim stvarima koje smo započeli. Nikada nisam nikoga pozivao, a kamoli pritiskao da glasa za mene ili za opciju koju predstavljam, iako sam u ovom poslu 14,15 godina, tako da to neću ni sada promeniti", rekao je on odgovarajući na novinarsko pitanje kakva su njegova očekivanja od izbora.

Govoreći o mogućim postizbornim koalicijama rekao je da je dobrodošao svako ko bude želeo da zajedno sa Srpskom naprednom strankom vodi grad, da ga učini boljim, kvalitetnijim, da se bavi problemima koji metropole kao što je Beograd imaju.

"Nisu dobrodošli oni koji imaju stavove koji su suprotni nacionalnom interesu države Srbije i našem narodu, a to su oni koji smatraju da bi trebalo da se odreknemo jednog dela svoje teritorije i koji smatraju da bi trebalo sami sebe da proglasimo genocidnim. Takođe ni oni koji bi na Stari dvor ili Skupštinu grada pored srpske zastave zakačili šarenu zastavu duginih boja", rekao je on.

Dodao je da ne može ni šarena zastava duginih boja, niti bilo čija druga zastava da bude jednaka srpskoj i beogradskoj zastavi i dokle on bude sedeo u Starom dvoru nijedna takva zastava se tamo neće vijoriti.

Autor: