AKTUELNO

Nosilac liste "Zeleni pokret Vračar" Vladimir Kljajić reagovao je na izjavu nosioca liste "Za zeleni Beograd" Dejana Žujovića, ističući da pokret koji on vodi nema nikakve formalne veze sa Žujovićevom listom, kao i da će odluke o postizbornoj saradnji donositi ne odstupajuči od svog programa.

Kljajić, koji je i direktor Ustanove kulture Bozidarac 1947, podsetio je da je ovo drugi izlazak "Zelenog pokreta Vračar" na izbore, pošto su prethodno učestvovali na izborima 2020. godine.

"Iako smo imali saradnju sa izbornom listom 'Za zeleni Beograd' dr Dejana Žujovića, želim da naglasim da 'Zeleni pokret Vračar' nema formalne veze sa njima. Naš program je konkretan i jasno definisan, za razliku od opštih mesta. Takođe, nosilac gradske liste nije bio prihvatljiv našim članovima, pre svega zbog svojih navika koje ne odslikavaju ideje u koje verujemo", rekao je Kljajić za Tanjug.

Istakao je da će se saradnja "Zelenog pokreta Vračar" temeljiti na realizaciji programa, te da će sve odluke donositi u skladu sa tim principima.

Zahvalio je građanima koji su im glasovima pružili podršku.

"Zelena politika nije luksuz, već neophodnost. Verujemo da smo pokrenuli nove zelene teme i nastavićemo da se zalažemo za zeleniji, ‘pet friendly’ i srećniji Vračar", rekao je Kljajić.

Žujović je prethodno rekao da njegova lista "Za zeleniji Beograd" neće ulaziti u koaliciju sa SNS, već da želi da sa opozicionim strankama i pokretima formira vlast, gde god to bude moguće, ali i da će većina opozicionih grupacija, koja sa njima nije imala dobar odnos, "morati da razmisli gde su grešili i gde je bio manjak solidarnosti".

Autor: