AKTUELNO

Na osnovu 90,2 odsto obrađenih biračkih mesta i 89,04 obrađenog biračkog tela, na izborima za odbornike Skupštine grada Beograda najviše glasova osvojila je lista "Beograd sutra" i to 52,98 odsto, odnosno 347.284 glasa, saopštila je danas Gradska izborna komisija (GIK).

Marketinški stručnjak Nebojša Krstić rekao je na TV Pink da smo nekako navikli da Vučić i njegova stranka pobeđuju.

- SNS je svuda pobedio negde apsolutno u većini mesta i opština iznad 50 odsto, a negde je to relativno Niš je jedan od mesta, gradova gde je relativna pobeda gde nije prebačeno iznad 50 odsto. U Nišu je jedna lista grupe građana ostvarila jedan veliki uspeh s obzirom a su novi na političkoj sceni - kaže Krstić.

On je rekao da je sada normalno da dođe jedan period razbistravanja i smanjivanja temperature i dovođenje racija umesto strasti i da se vidi ko sa kim sada može da napravi vlast.

- Vođa te liste dr Dragna Milić je juče dao neke strasne izjave koje iskusni političari ne daju. Da se zakucavaš sa kim hoćeš a sa kim nećeš to nije pametno u politici. Politika služi da bi ste ostvarili svoje ciljeve političkim sredstvima - kaže Krstić.

On dodaje da se Milić zaleteo time što je rekao da neće sa ovim ili onim što nije dobro.

Foto: TV Pink Printscreen

Analitičar Stevica Deđanski rekao je u Novom jutru na TV Pink da tajkunski mediji, a i neki političari pričaju da je pobeda Srpske napredne stranke samo kada je preko 50 odsto glasova, a kad imaš 45 zarez nešto to kao ne valja, a oni svi zajedno dobace toliko.

Govoreći o nemilim scenama nasilja pojedinih opozicionih predstavnika Deđanski je rekao da je to njihov manir.

- Tu je donekle kriva i vlast što nije i ranije to sankcionisala. Kada su tukli žene na ulici, kada su zaključavali ljude u zgrade to je trebalo da bude procesuirano, možda i jeste ali nemamo informaciju šta je bilo sa tim. Onda se ne bi dešavale ovakve stvari - kaže Deđanski.

On je dodao da je u tim kol centrima koji su juče napadani 90 odsto devojke, žene, oni su napdali kol centre.

- I to mora da se procesuira, ne može neko da se bavi politikom i da može da bije žene, to ne može - naglasio je Deđanski.