AKTUELNO

Srbija je danas jedna od zemalja sa najvećim brojem kockarnica i kladionica po glavi stanovnika u Evropi. To je ne samo nedopustiv, već i krajnje poražavajući podatak, jer je reč o pošasti koja višestruko razara naše društvo, izjavio je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

On smatra da Srbija treba da krene putem Albanije koja je pre nekoliko godina potpuno zabranila rad kockarnica i kladionica.

- Malo je reći da je kockanje i klađenje samo bolest, to je fenomen koji uništava ne samo čovekovo fizičko i psihičko zdravlje, već i materijalno stanje, uništavajući pritom porodične i društvene veze i izazivajući pojačan bes i agresivnost - podvukao je Đurđev.

Predsednik Srpske lige napomenuo je da je mlađa populacija, uključujući čak i srednjoškolce i osnovce, pod najvećim udarom kladionica i kockarnica.

- Društo u kome preko 90% stanovnika pripada nekoj od tradicionalnih crkava i verskih zajednica, a koje izričito osuđuju kockanje i klađenje, ne može sebi da dopusti postojanje istih. Srpska liga zato poziva ne samo državne, već i verske i društvene činioce da zajedničkim snagama zaštitimo našu omladinu, jer bez nje nemamo budućnost, zaključio je Đurđev.