AKTUELNO

Gradska izborna komisija Niš objavila je, na osnovu obrade 100 odsto biračkog materijala sa 197 biračkih mesta, da je lista "Aleksandar Vučić - Niš sutra" osvojila 44,31 odsto glasova birača i ima 30 odbornika.

Tihomir Perić, prvi na listi Ruske stranke u Nišu saopštio je danas da je podržao "Aleksandar Vučić - Niš sutra".

- Rekao sam da sam mogao da razgovaram sa svima, a pošto su oni (SNS) najjača stranka, moja odluka se bazirala na budućem kandidatu za gradonačelnika (Dragoslavu Pavloviću). Ja njega znam i nisam video bolje rešenje za gradonačelnika - kazao je Perić.

Inače, u štabu naprednjaka u Nišu se slavi većina, jer koalicija okupljena oko liste "Aleksandar Vučić - Niš sutra" i Ruska stranka imaju potrebnu većinu od 31 mandata za formiranje gradske skupštine. U štab naprednjaka stigao je Perić.

Prema poslednjim podacima Cesida i Gradske izborne komisije, lista okupljena oko SNS i opozicija su izjednačeni u broju mandata – 30, tako da jedan mandat Ruske vlasti predstavlja tas na vagi ko će formirati vlast u gradu.

Kandidat za gradonačelnika i prvi na listi "Aleksandar Vučić - Niš sutra", Dragoslav Pavlović Dale, izjavio je da kao ozbiljna politička grupacija nisu hteli da se izjašnjavaju pre zvaničnih rezultata. Sačekali su Gradsku izbornu komisiju da donese zvanične rezultate.

Autor: