AKTUELNO

Predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke i ministar za javna ulaganja Darko Glišić, govoreći o lokalnim izborima kaže da su izbori bili u 90 jedinica lokalne samouprave, u 15 gradova i 23 gradske opštine i u 52 opštine.

Glišić je rekao da je u 14 velikih gradova lista ''Aleksandar Vučić'' ostvarila ubedljive pobede, a da je u Jagodini pobedila lista koalicionog partnera SNS-a Dragana Markovića Palme.

- Ja mu čestitam na toj pobedi. Mi nemamo problem da kada neko osvoji više glasova od nas, čestitamo. Od 23 gradske opštine, u 21 smo pobedili, što ne znači da u ove dve u kojima nismo ne možemo da formiramo većinu - kazao je Glišić za Pink.

Kako je rekao, u 12 gradova SNS ima većinu, ali će razgovarati sa svima koji žele boljitak tom gradu i građanima.

Foto: TV Pink Printscreen

- Što se tiče 52 opštine, ostvarili smo pobede, ako sam dobro zapamtio, u 44 jedinice lokalne samouprave - naveo je Glišić i precizirao da su manje glasova imali tamo gde glasaju nacionalne manjine.

- Uglavnom, kada pogledate svih 90 jedinica lokalne samouprave, ono što je zajednički imenitelj je brilijantan rezultat svih lista koje je predvodio Aleksandar Vučić, to su jasne i čiste pobede - dodao je Glišić.

Izbori u Nišu su bili pošteni, neki na buku žele da nadomeste sebi jedan mandat

Glišić je rekao da je lista oko te stranke osvojila u Nišu 30 odborničkih mandata od 61 i da nijedan glas nije "krivotvoren".

- Neki na buku i nasilje žele da nadomeste sebi jedan mandat. Imaju problem da se suoče sa realnošću. Ovo su, kao i prethodni, bili čisti i pošteni izbori - rekao je Glišić, navodeći da opozicija uvek osporava rezultate.

Foto: TV Pink Printscreen

Glišić, koji je i ministar za javna ulaganja, je naveo da će, kada prođu rokovi za žalbe, SNS razgovarati o saradnji sa svima koji žele dobro za svoju sredinu, ali da "sa nasilnicima i lažovima nema prostora za saradnju".