AKTUELNO

Srbija ima pravo, i istorijsko i političko, kao i moralno, da brine o opstanku i političkoj samostalnosti RS, rekla je za TV PINK ministarka za brigu o porodici i demografiju Milica Đurđević Stamenkovski.

Đurđević Stamenkovski je, komentarišući današnji svesrpski sabor koji se održava danas u Beogradu rekla da je sabiranje našeg naroda i nacionalno okupljanje uvek značajno, posebno, kako ističe, u ovakvim geopolitičkim okolnostima i svim pritiscima i udarcima koji su zadati Srbiji.

- Srbija nikada neće ostaviti Republiku Srpsku, Srbija ima pravo, i istorijsko i političko, kao i moralno, da brine o opstanku i političkoj samostalnosti RS. Svesrspki sabor na kojem se okupljaju svi predstavnici Srba iz regiona, šalje poruku da smo kao nacija prepoznali da moramo pokazati istorijsku zrelost - rekla je Đurđević Stamenkovski.

Kako kaže, juče je imala priliku da ugosti resornu ministarku za porodicu iz RS, i kako dodaje, postavili su kamelj temeljac u odnosima i prvi put je potpisan sporazum o velikoj institucionalnoj saradnji.

Foto: TV Pink Printscreen

- Moramo podjednako da brinemo da se sa obe strane reke Drine rađaju deca i da se sarađuje u promociji porodičnih vrednosti, jer su Srbija i Srpska jedna porodica i to treba uvek da imamo na umu - rekla je Đurđević Stamenkovski.

Ona je istakla da treba da se gradi zajednički kulturni prostor i simbolični mostovi na Drini.

- Vrlo je značajno što čitava današnja svetkovina započinje iz Hrama Svetog Save. On je simbol našeg nacionalnog jedinstva. Ovo je mesto sabiranja, i ako bi nas nešto Sveti Sava danas podučio, to je da budemo složni - rekla je ministarka.

Autor: