AKTUELNO

Predsednik Narodne stranke Vladimir Gajić izjavio je danas da opozicija ni matematički više ne može da napravi vlast na Vračaru, jer je lista "Biramo Vračar" izgubila jedan mandat.

On je tako prokomentarisao situaciju nakon izbora u centralnim beogradskim opštinama, na Vračaru i u Starom gradu.

“Tamo je 'Biramo Vračar' izgubila jedan mandat. Oni nisu dobro upoznati sa pravnom procedurom kod predaje biračkog materijala Opštinskoj izbornoj komisiji", rekao je Gajić za portal "Simptom".

Kako ističe, sada sumnjaju da je došlo do prekrajanja glasova, iz nevažećih u važeće, iako to ne stoji u zapisniku koji su svi potpisali.

“Koliko vidim, ići će se na neki žalbeni postupak, ali bojim se da tu nema nekih dokaza koji će im doneti uspeh", rekao je Gajić.

Kada je reč o Starom gradu, kaže da "misli da lista oko g. Marka Bastaća (Čuvari Starog grada) i ne želi da ide sa ostatkom opozicije u neke dogovore".

Opštinska izborna komisija Vračar ocenila je ranije danas da lista "Biramo Vračar" želi da unese sumnju u rad te opštinske komisije i biračkih odbora da bi opravdala lični neuspeh na izborima.

U saopštenju se precizira da su predstavnici ove liste juče izvršili uvid u izborni materijal sa 17 biračkih mesta, a 4. juna sa četiri biračka mesta, tako da su imali mogućnost da detaljno pogledaju kompletan materijal sa trećine biračkih mesta sa Vračara.

“Zapisnici sa svakog od 63 biračka mesta su uredno potpisani od članova biračkih odbora pozicionih i opozicionih i na osnovu ovih zapisnika su proglašeni rezultati na 59 od 63 biračkih mesta. Predstavnici liste 'Biramo Vračar' su kao članovi biračkih odbora učestvovali u organizaciji glasanja tokom celog izbornog dana, brojanju glasova i potpisali sve zapisnike", kaže se u saopštenju.

Autor: