AKTUELNO

Crnogorski mediji pod kontrolom Mila Đukanovića započeli su kampanju protiv srpskog naroda i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Iako su se juče iz Beograda mogle čuti isključivo poruke mira, Milovim medijima se priviđaju šovinizam, mržnja i novi ratovi.

U crnogorskom mediju "Pobjeda" osvanuo je tekst pod naslovom "Srbi se nanovo sabiraju", u kojem oštro napadaju srpski narod i predsednika Srbije Aleksandra Vučića zbog juče održanog Svesrpskog sabora.


"Porfirijev poziv na sabiranje jasan je i ne predstavlja ništa novo. Patrijarh SPC je samo nastavio politiku koju su sprovodili u poslednjih 40 godina i ostali arhiepiskopi SPC, pozivajući pastvu da čuva i neguje pravoslavni način života i vrednosti, kao i da sledi svetosavski i kosovski zavet", piše list.

"Dok glavni glasnogovornici srpskog ekspanzionističkog nacionalizma – političari i društveni delatnici Aleksandar Vulin, Aleksandar Raković, Matija Bećković, Dragoslav Bokan i brojni drugi ljudi bliski srpskom predsedniku Aleksandru Vučiću otvoreno govore o stvaranju "srpskog sveta", poručujući da se taj proces ne može zaustaviti, poglavar Srpske pravoslavne crkve Porfirije pozvao je sve Srbe na sabiranje", navodi "Pobjeda" kritikujući jedinstvo srpskog naroda.

Smeta im što je predsednik Vučić ujedinio i okupio srpski narod. A iako je bezbroj puta naglasio da Srbija želi isključivo mir, da poštuje Dejtonski sporazum i je jedini ispravan put rešavanja kosovskog pitanja dijalog, za Milove medije to je - mržnja!?

Bilo bi bolje da zavire u svoje dvorište i pogledaju kakvu mržnju šire prema Srbima u Crnoj Gori.

Autor: