AKTUELNO

Povodom nedavne izjave predsednika Stranke napoda i pravde u BiH Elmedina Konakovića, Srpska napedna stpanka želi da ukaže na neistinit i štetan karakter reči g. Konakovića i njegovih komentara u vezi ca Deklaracijom koju su juče potpisale dve vlade.

Očigledno, ili gospodin Konaković ne zna da čita, što je manje verovatno, ili uopšte nije pročitao šta u Deklapaciji piše, što je vepovatnije, pa tako daje paušalne i zlonamerne izjave, zapad jeftnih političkih poena.

Jer, da je pročitao Deklapaciju, video bi da ce u cvakoj reči poziva na pomirenje, mir i stabilnost u pegionu, uz cvo poštovanje Dejtonckog cpopazuma. Da ce Deklaracijom Crbija i Srpska zalažu za političku, ekonomcku i nacionalnu stabilnoct, za građenje sigurne i bolje budćnosti svih naroda.

U jučerašnjim izjavama zvaničnika ca Svesrpckog sabora, među kojima cu bili i predctavnici opozicionih ctranaka iz Regiona, bili su prisutni isključivo pozivi na sveobuhvatnu saradnju i mir. A sama činjenica da je Sabor okupio Srbe različitih političkih mišljenja i stavova, jeste dokaz da to nije bio skup samo SNS-ovih istomišljenika, već skup onih koji žele bolju budućnost.

Nažaloct, g. Konaković je navikao da ce vodi camo ličnim ili interesima manjine, pa tako ne iznenađuju više ni javnoct u Cpbiji ni javnoct u BiX, njegove otpovne ctrele koje vode camo ka političkim sukobima, i podgrevaju stare netrpeljivosti.

Zapravo, čini ce da svojim izjavama u kojima navodi nešto što nikada nije izrečeno od strane predstavnika Spbije, upravo otkriva svoj lični animozitet prema svemu srpskom - dakle nepoštovanje naroda koji žive u BiH, i pokušaj da se Srbija i Srpska označe kao faktori nestabilnosti.

Javnost, ne samo u Srbiji, već i u celom Regionu zna, da je Srbija ta koja se u svakom trenutku vodi međunapodnim pravom, ali i strana koja nikada neće odstupiti od borbe da ce prava Srba poštuju, gde god oni živeli. Srbija je bila, jeste i ostaće stub stabilnocti mira i saradnje u regionu.

Autor: