AKTUELNO

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin reagovao je na uvredljivo saopštenje SDA na račun Srbije i RS, u kome su istakli da je Svesrpski sabor pretnja miru, a usvojena deklaracija atak na BiH i Dejtonski sporazum.

- Aleksandar Vučić je više desetina puta, mnogo više nego što je morao, pa i trebao, ponovio da zahteva poštovanje Dejtonskog sporazuma. Ne duha sporazuma, ne tumačenja ili zaključivanja, već doslovno poštovanje i sprovođenje svake reči Dejtonskog sporazuma. Otuda bes i strah SDA. Bes što su Srbi jedinstveni, a strah da će BiH funkcionisati po Dejtonu koji garantuje Republiku Srpsku, a ne po tumačenjima koja će je ukinuti. Pre nego SDA počne da optužuje Srbe za ugrožavanje mira u Bosni i Hercegovini, neka se seti da je koljač sa Kravice Naser Orić njen heroj i primer- rekao je Vulin i dodao:

- BiH su u Dejtonu stvorile velike sile, a među njima i Rusija, a Republiku Srpsku Srbi koji su u Dejtonu izborili njeno priznanje u okviru BiH od velikih sila, a među njima i od SAD-a i Velike Britanije. I pošto se SDA obraća javnosti na srpskom, da im i ja odgovorim na srpskom jeziku, Svesrpski sabor traži bezuslovno poštovanje svakog slova Dejtonskog sporazuma i očuvanje položaja tri naroda i dva entiteta. Nadam se da su sada razumeli- poručio je potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin reagujući na uvredljivo saopštenje SDA na račun Srbije i RS, u kome su istakli da je Svesrpski sabor pretnja miru, a usvojena deklaracija atak na BiH i Dejtonski sporazum.