AKTUELNO

Goran Karadžić, član Srpske napredne stranke, pružio je snažnu podršku predsedniku Aleksandru Vučiću nakon kritika koje je Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini uputila povodom Zaključaka Svesrpskog sabora.

U saopštenju ambasade navedeno je da su zaključci sabora, održanog prošlog vikenda, predstavljali napad na Dejtonski mirovni sporazum.

Na Svesrpskom saboru, održanom prošlog vikenda, Vučić je na Trgu Republike istakao važnost očuvanja mira, srpskog identiteta, Republike Srpske i Srbije. Ovaj događaj izazvao je brojne reakcije, uključujući i one iz međunarodnih krugova.

Karadžić je izneo jasnu i emotivnu podršku predsedniku Vučiću, naglašavajući njegovu ključnu ulogu u očuvanju stabilnosti na Balkanu:

- Da nije ovog ČOVEKA, odavno bi bio Balkan u 'rasulu' i 'nemiru', prosto da ne upotrebljavam teže reči!!! Nastavite da vodite PREDSEDNIČE, kao i do sada - i MIRNODOPSKI i SLOBODARSKI nas, SRPSKI NAROD u NAPREDNIJU BUDUĆNOST!!! - rekao je Karadžić i dodao:

- Jedno je sigurno, nama - Vama je SAVEST ČISTA, a njima se sve odavno 'čita' u prevrtljivim odlukama i samo na štetu nas SRBA i našeg SRPSKOG NARODA!!! UZDIGNUTE GLAVE, JASNO I GLASNO KAO I DO SADA!!! MI JESMO UZ VAS, KAO ŠTO VI JESTE UZ SRBE, MA GDE ŽIVELI!!!

Karadžić je završio rečima o važnosti mira i stabilnosti, posebno ističući podršku mladim generacijama:

- UZDRAVLJE NAŠI NAJMLAĐI I 'SAMO DA RATA NE BUDE, LUDILA MEĐU LJUDIMA!!! VELIKI NUDE ZABLUDE, PLAŠE NAS...' ŽIVELI I ŽIVELA NAŠA MAJKA DRŽAVA, BAŠ OVAKVIM VAŠIM VOÐENJEM ✊🏻🇷🇸🇷🇸🇷🇸❤️💙🤍.

Ova podrška dolazi u trenutku kada se predsednik Vučić suočava sa značajnim međunarodnim pritiscima, ali i sa sve većom podrškom unutar zemlje. Zaključci Svesrpskog sabora, koji su izazvali burne reakcije, predstavljaju jasan stav srpskog naroda u očuvanju svog identiteta i teritorijalnog integriteta.