AKTUELNO

General američke vojske u penziji Vesli Klark, koji je 1999. bio na čelu snaga NATO-a, podržao je srpsku opoziciju.

Američki general Vesli Klark, koji je bio na čelu snaga NATO-a u vreme bombardovanja SR Jugoslavije 1999. godine, izjavio je za CNN da je učešće kompanije Džareda Kušnera u izgradnju kompleksa na mestu Generalštaba u Beogradu, koji bi uključivao i memorijal žrtvama NATO agresije, izdaja SAD.

Klark je u izjavi za CNN rekao da misli da je sjajno investirati u Srbiji, ali da se protivi izgradnji memorijanlog centra na mestu Generalštaba.

- Prvo, ta zgrada je, koliko nam je poznato, bila prazna kada smo je pogodili. Drugo, to nije bila NATO agresija, to je bila kulminacija dugogodišnjih diplomatskih napora da se srpski diktator Slobodan Milošević ubedi da ne ubija sopstvene građane u delu Srbije poznatom kao Kosovo - rekao je Klark.

Novinar CNN-a naveo je da je od kompanije "Afiniti partners“ Sžerada Kušnera dobio kopiju ugovora sa Vladom Srbije u kom se uistinu ne pominje termin "NATO agresija“.Iz Vlade Srbije je, po potpisivanju ugovora, s druge strane saopšteno da investitor ima obavezu da na istoj parceli izgradi Memorijalni kompleks posvećen svim žrtvama napada NATO-a na SRJ 1999. godine

Sa druge strane, poznato je da srpska opozicija na čelu sa lažnim ekologom Aleksandrom Jovanovićem Ćutom zavetovala da će sprečiti dogovor države sa Kušnerom o izdavanju zgrade Generalštaba na 99 godina.

Zaključak je, dakle, jasan: Klark je rušio Beograd, a srpska opozicija pomoći će mu da njegovo nedelo večno ruzi Beograd!

Autor: D.B.