AKTUELNO

Navijači reprezentacije Hrvatske i Albanije izazvali su skandal nakon što se tokom drugog poluvremena utakmice Evropskog prvenstva sa tribina začuo povik "Ubij Srbina".

Očekuje se da će UEFA sankcionisati ovakvo ponašanje navijača, i to na utakmici koja nema nikakve veze sa reprezentacijom Srbije.

Andrija Jorgić, direktor borbe, rekao je u Novom jutru na TV Pink da su Hrvati i Albanci braća po oružju i zato i ne čudi nihovo ponašanje.

"Ono što je fudbalski savez uradio i tražio da se UEFA izjasni, ja mislim da će kazne biti rigorozne" rekao je Jorgić.

Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva rekao je da se dogodilo da, ono što se dešava na političkoj sceni, da se prenelo i na sport.

Foto: TV Pink Printscreen

"Albanski navijači već duže vreme promovišu tzv UČK simbole, skandiraju protiv našeg naroda. To je sve rezultat onoga što radi Kurti i privremene institucije u Prištini. Isto se ponašaju i Hrvati i njihova vlada i političari" - naveo je Marinković.

Kako je rekao, ćutanje i ne reagovanje na to od strane međunarodnih institucija ponekad može da se shvati kao njihova podrška, i dodaje da posebno začuđuje ponašanje naših evropskih partnera.

"Nama je jasno što se tiče Hrvatske i privremenih instiucija u Prištini, da one motivišu te ljude i navijače da se ponašaju na takav način" zaključuje Marinković.

Autor: Dalibor Stankov