AKTUELNO

Srđan Barac iz Centra za društvenu stabilnost komentarišući izjave evropskih zvaničnika, posebno Đozepa Borelja, kaže da se ponovo nagrađuje Aljbin Kurti.

Barac je rekao da Evropska unija sprovodi svoju agendu, a da možda Borelj ili Lajčak misle nešto drugačije.

- Borelj je Španac, njima je u interesu da se ne prizna nezavisnost Kosova. Oni imaju tu situaciju da moraju da rade ono za šta su plaćeni. Oni su birokrate, moraju da govore kako im je rečeno - ocenio je Barac za Novo jutro TV Pink i dodao:

Foto: TV Pink Printscreen

Sada je zacrtano ponovo da se izvrši pritisak na Republiku Srbiju i mi vidimo da se to dešava. Sa svih frontova su ti pritisci.

Barac je kazao da se Srbija nije opredelila, da se opredelila za Srbiju, što je dobro, ali teško održivo jer nas mnogo pritiskaju.

Borko Kašanski, glavni urednik Srpskog telegrafa, kaže da je ovo dokaz da je Srbija na dobrom putu i da u geopolitičkom smislu ne ide ni tamo ni vamo.

Kašanski je dodao da napadi na našu zemlju stižu sa svih strana.

Foto: TV Pink Printscreen

- Čim te napadaju jedni, drugi i treći, znači da ideš svojim putem, gledaš svoje interese i tako treba da bude. Srbija je suverena zemlja, zemlja koja donosi odluke u skladu sa svojim nacionalnim interesima. Sa svima sarađujemo, na evropskom smo putu, ali smo suverena i nezavisna zemlja - naglasio je Kašanski.

Autor: Marija Radić