AKTUELNO

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić najavio je danas da će “Er Srbija” od 30. septembra ove godine uspostaviti direktne letove između Beograda i grada Guangdžou u Narodnoj Republici Kini.

“Na taj način, nešto manje od dve godine posle uvođenja redovnih letova između Beograda i Tjenđina, srpska nacionalna avio-kompanija nastavlja da širi svoje poslovanje u ovoj azijskoj zemlji”, rekao je Vesić.

Naveo je da će u aktuelnoj letnjoj sezoni, koja u avijaciji traje do 26. oktobra, “Er Srbija” između Beograda i Guangdžoua leteti dva puta nedeljno, i to iz Beograda za Guangdžou ponedeljkom i petkom u 00 časova i 50 minuta po lokalnom vremenu, dok će se letovi iz Guangdžoua za Beograd realizovati ponedeljkom i petkom u 22 časa i 10 minuta po lokalnom vremenu.

Kako je dodao, tokom predstojeće zimske sezone 2024/2025, srpska nacionalna avio-kompanija će iz Beograda za Guangdžou saobraćati ponedeljkom i petkom u 00 časova i 50 minuta, dok će se letovi iz Guangdžoua za Beograd realizovati ponedeljkom i petkom u 23 časa i 10 minuta po lokalnom vremenu.

Karte će biti u prodaji tokom današnjeg dana, dodao je ministar Vesić.

Autor: Aleksandra Aras