AKTUELNO

Stefan Krkobabić, potpredasednik Partije ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije - Solidarnost i Pravda (PUPS) i odbornik u Skupštini grada Beograda sa liste “Aleksandar Vučić-Beograd sutra”, posle rasprave o budžetu Beograda za 2024. godinu istakao je da je predlog budžeta pre svega realan.

- Predlog budžeta uspeo je da uravnoteži razvojnu i socijalnu komponentu – rekao je Krkobabić koji je posebno istakao značaj EXPO 2027 za prestiž, kao neponovljive razvojne šanse za Beograd, ali i za celu Srbiju.

Krkobabić je predložio i uvođenje 13. penzije za najsiromašnije penzionere i obrazložio njen značaj.

- Uvođenjem 13. penzije za najsoromašnije penzionere dobili bi zaokruženu, utemeljenu socijalnu politiku koja se bazira na sada više nego neophodnoj generacijskoj solidarnosti – kazao je Krkobabić i dodao:

- Ono što je za nas bitno jeste da razumemo da je pred nama u septembru rebalans budžeta i imaćemo priliku da dajemo svoje predloge i da usmerimo određenu politiku. Za nas je bitno i daćemo taj predlog da svim penzionerima sa najmanjim primanjima u 2025. godini obezbedimo 13. penziju.

Autor: Predrag Jeremić