AKTUELNO

okušaj brutalnog fizičkog linča tada premijera, a danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića, u Srebrenici, nije bio izraz bilo kakvog spontaniteta prisutne mase, saopštila je danas ministarka za brigu o porodici Milica Đurđević Stamenkovski.

- Da je tako, potvrđuje nam činjenica da ni nakon devet godina nemamo ni imenovane, ni odgovorne, ni kažnjene za projektovanu eskalaciju nasilja nad prvim čovekom Srbije. Kada država ne kazni počinioce, a bilo je mnogo kamera koje su sve zebeležile, ona se to sa razlogom može tumačiti da je njeno rukovodstvo stalo iza nasilja- piše u saopštenju.

- Sve što se dešavalo u međuvremenu, sve izjave koje možemo čuti ovih dana od brojnih bošnjačkih zvaničnika, ukazuju na najvažniju poruku za region - taj pokušaj linča Aleksandra Vučića traje i danas, samo je nastavljen drugačijim sredstvima - propagandnom industrijom koja svakoga dana srpskog predsednika gađa pretnjama, uvredama i optužbama, kao što su ga pre devet godina gađali flašama, kamenicama i raznim drugih sredstvima- piše u saopštenju.

- Gađaju njega sa namerom da pogode Srbiju ali i bezbednost čitavog regiona. Nije teško zamisliti šta bi se desilo, radilo i govorilo da je bilo koji zvaničnik iz regiona tako dočekan u Srbiji. No, Vučić je i tada kao i sada, u ime Srbije poslao poruku poštovanja i pomirenja, ali i jasno stavio do znanja da se srpsko državno i nacionalno dostojanstvo stoji uspravno i da neće ustuknuti- navodi se u saopštenju.

Autor: Jovana Nerić