AKTUELNO

U toku je obaveštajno-mafijaški rat protiv Vučića, a jedan od njih odnosi se i na iskopavanje litijuma u kojoj su glavni akteri lažni ekolozi koji su podržanim novcem iz inostarstva.

Dijana Hrkalović, bivša državna sekretarka MUP navela je u Novom jutru kod Jovane Jeremić nekoliko načina i napada na predsednika Srbije.

Prva dva napada su na predsednika i njegovu porodicu i treći koji je on lično objasnio.

Ona se fokusirala i na kako je rekla stavku oko litijuma.

Hrkalović je rekla da je jedan od njihovih zadataka da nas ekonomski oslabe kako bi bili energetski zavisni i da nas spreče u iskopavanju i preradi litijuma i to kampanjom laži koju plasiraju preko svojih plaćenika.

- Šta oni rade u toj kampanji laži. Marinika Tepić na primer kaže da će se u nemačkoj iskopavati litijuma li da se tamo neće prerađivati zbog ekologije. nju su demantovali nemački mediji do 2028. godine Nemačka počinje sa preradoom litijuma, znači to je bila laž - kaže Hrkalović.

Kao drugu laž Hraklović je navela i to da su oni izjavili da su tražili da se zakaže sednica u Skupštini o iskopavanju litijuma. to je demantovao Milenko Jovanov, narodni poslanik rekavši da niko nije tražio da se zakaže takva sednica.

Zatim je dodala i izjave oko toga da će zbog iskopavanja litijuma doći do supornih kiša i problema sa sumpornim kiselinama, kako je rekla postoje skruber filteri i ozbiljni projekti i da je tehnologijia iskopavanja i prerade litijuma napredovala kako bi se zaštitila životna sredina.

Ona je podsetila da je i sam predsednik Vučić rekao da projekta neće ni biti ako ne bude zadovoljava ekološke standarde.

Kao dalje primere lažnih ekologa je da niko ne pominje podzemne kopove nego porede sve sa borom i Majdanpekom gde su površinski kopovi.

Hrkalović kaže da je paradoks da Petković i Blagojević koji su prodali svoju imovinu za nekoliko hiljade evra Rio Tintu sad protestuju protiv njih.

- Ja sam se smejala kada sam gledala snimke protesta protiv litijuma kod Loznice, a onda su osvetčljavali taj mrak litijum jonskim baterijama, zamislite taj stepen gluposti. ali oni su trani plaćenici i oni moraju pa čak i da proliju krv moraju da opravdaju taj novac koji su dobili - navodi Hrkalović.

Govoreći o tome ko je protestvova ona je navela Savu Manojlovića.

- Protestvovao je Savo Manojlović koji je plaćen od strane nemačke stranke Zelenih, a Nemačka iskopava i prerađuje litijum, inače je plaćen i preko Konrad Adenaura čiji BHT limitid iskopava litijum u Nemačkoj kao i preko građanskih inicijativa koje su primile od Nemačke, velike britanije, Holandije i norveške 71 milion dolara - navodi Hrkalović.

Ona dodaje da su te građanske inicijative podržale rezoluciju o tome da su Srbi genocidni kao i to da je Kosovo i Metohija.

- Ko još protestvuje, Mila Pajić koja je držala tribine sa Grbovićem da treba da prihvatimo da mso genocidni i koja se slika u Hrvatskoj i u Zagrbu sa srušićemo Oluju. Protrstvuje i Ivan bjelić, psihopata koji je se iživljavao nad Beograđanima i blokirao beograd i rekao kako uživa u iživljavanju nad Beograđanima pre par meseci koja se lsika sa NATO puškama, to su ljudi koji protestvuju. Ili Srđan Milivojević koji hoće predsednikovog sina i brata da baci u šaht i da završe kao Gadafi. Pri tome na istom protestu prete Ani Brnabić - objašnjava Hrkalović.

Na sve to imate Manojlovića, Nikolu Ristića koji je izjavio da je Kosovo i Metohija nezavisno i koji pozivaju na prolivanje krvi na ulicima zbog litijuma, zato što moraju da opravdaju novac stranih službi koji su dobili.

Autor: Dalibor Stankov