AKTUELNO

Novinarka lista Politika Biljana Radomirović, lakše je povređena u nedelju kada je na glavnom ibarskom mostu u Severnoj Kosovskoj Mitrovici, Albanac ka njoj bacio flašu. Iako ona nije htela da prijavi ovaj incident, to su uradili italijanski karabinjeri.

Biljana Rodomirović se javila iz Severne Kosovske Mitrovice i otkrila šta se tačno dogodilo.

Sada sam malo bolje i nadam se da se to više nikome neće ponoviti. Kolega i ja smo se našli tamo i otišli smo do mosta da uradimo reportažu. Krenuli smo iz pravca jednog kafića i na mostu smo sa desne strane primetili čoveka koji je imao oko 40 godina. Krenuo je da viče nešto na albanskom, ali nismo obraćali pažnju, jer uvek postoji na tom mostu neka rasprava - rekla je Radomirović i nastavila:
Krenuli smo ka karabinjerima da porazgovaramo sa njima, zađemo eventualno malo u južni deo i vratimo se. Samo sam od jednom osetila da nam se sa leđa približava taj čovek. Okrenula sam se i zatim čula prasak. Proletelo mi je nešto pored glave i onda sam videla kako staklo leti na sve strane. Deo tog stakla mi je posekao nogu i krenula je da lipti krv. Bila sam u bunilu skroz. Došla su tri vozila karabinjera i reagovali su munjevito. Sanirali su mi povredu -rekla je Radomirović.

Radomirović dodaje da je napadač na nju trčeći pobegao u Južnu Mitrovicu.

Policajac mi je kasnije rekao da je pomenuti čovek psihički nestabilan, kao i da često pravi probleme - rekla je Radomirović.

Foto: TV Pink Printscreen

Danijela Vujičić, predsednica Odbora za Kosovo i Metohiju skupštine Srbije, osudila je napad na novinarku, pa istakla da, nažalost, ovakvi incidenti su svakodnevnica za Srbe sa Kosova i Metohije.

Biljana Rodomirović i njen kolega dele sudbinu kosovskih Srba koji svakoga dana preživljavaju slično. Činjenica da ona nije želela ovaj slučaj da prijavi, samo govori o nepoverenju koji imamo prema Kosovskoj policiji, koja hapsi ljude na pravdi Boga. Taj most je oličenje Kurtijeve "demokratije", on govori da taj most treba da se otvori i da postoje svi bezbednosni uslovi za to - rekla je Vujičić.

Vujičić se osvrnula i na nedostatak rekacije Evropske unije za ovaj i slične incidente.

Evropska unija i njeni posrednici u dijalogu beograda i prištine su pokazali veliko nerazumevanje prema srpskom narodu na KiM i uvek su blagonaklono gledali na Kurtija i na sve što on radi. Ne očekujem neku veliku promenu, Kurti svakodnevno pokazuje da je jedno neposlušno dete kome se sve toleriše - rekla je Vujičić.

Autor: Iva Besarabić