AKTUELNO

Potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin sastao se danas u Beogradu sa ambasadorom Narodne Republike Kine Njegovom ekselencijom Li Mingom.

Na sastanku je bilo reči o nastavku bilateralne saradnje, istaknuto je da Republiku Srbiju i Narodnu Republiku Kinu vezuje čelično prijateljstvo i uzajamno razumevanje i podrška po pitanjima od najviših strateških interesa.

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin zahvalio se Narodnoj Republici Kini na podršci teritorijalnom integritetu Srbije i nepriznavanju lažne države Kosovo, istakavši da Srbija podržava celovitost Narodne Republike Kine i politiku "Jedne Kine". Potpredsednik Vlade Srbije Vulin istakao je da je Srbija duboko zahvalna lideru Si Đinpingu i NR Kini koja je u Skupštini Ujedinjenih nacija glasala protiv rezolucije o Srebrenici.
Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin i ambasador NR Kine Li Ming istakli su da će Srbija i Kina nastaviti da se uzajamno podržavaju u međunarodnoj areni i u okviru najviših međunarodnih institucija.

Ambasador Narodne Republike Kine Li Ming istakao je da je Aleksandar Vulin stari prijatelj Kine, te da je dao nemerljiv lični doprinos unapređenju saradnje Srbije i Kine u oblasti bezbednosti i da se projekti koji su započeti u mandatu Aleksandra Vulina sada uspešno sprovode i realizuju.

Potpredsednik Vlade Srbije i kineski ambasador Li Ming istakli su da je nedavna poseta kineskog lidera i vođe Si Đinpinga Srbiji dodatno učvrstila srpsko-kinesko čelično prijateljstvo, te da su srpski predsednik Vučić i kineski predsednik Đinping potpisali niz sporazuma iz oblasti privrede, poljoprivrede i infrastrukture koji će srpskom i kineskom narodu doneti mnoga dobra i prosperitet.

Autor: Dalibor Stankov