AKTUELNO

Pruža nam se prilika da iskoračimo i postanemo još bogatije, razvijenije i srećnije društvo - istakao je premijer.

Premijer Srbije Miloš Vučević istakao je da je danas prisustvovao seriji produktivnih i važnih razgovora predsednika Vučića sa kancelarom Šolcom, komesarom Šefčovičem i drugim domaćim i stranim visokim zvaničnicima, direktorima najvećih svetskih kompanija, vrhunskim stručnjacima iz različitih oblasti.

- Pred Srbijom je nova era razvoja. Pruža nam se prilika da iskoračimo i postanemo još bogatije, razvijenije i srećnije društvo. Imamo resurse, imamo znanje, imamo volju, imamo podršku ključnih partnera. Imamo veliku šansu. Kroz svoju istoriju, neretko smo propuštali prilike da napredujemo. Ovog puta, to se neće dogoditi. Srbija ide i Srbija će ići napred! - napisao je Vulević na svom Instagram nalogu.

Podsetimo, u Palati Srbija je danas održan Samit o kritičnim sirovinama na kome su učestvovali predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kancelar Savezne Republike Nemačke Olaf Šolc i potpredsednik Evropske komisije i evropski komesar za međuinstitucionalne odnose i strateško predviđanje Maroš Šefčovič.

Na današnjem Samitu, Srbija i EU potpisale su Memorandum o razumevanju između EU i Srbije o strateškom partnerstvu o održivim sirovinama, lancima proizvodnje baterija i električnim vozilima, a nakon toga održana je konferencija za medije.

Autor: Dalibor Stankov