AKTUELNO

Ministar bez portfelja u Vladi Srbije zadužen sa koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa sa dijasporom Đorđe Milićević govoreći o dolasku Olafa Šolca u Srbiji, prekretnici koja Srbiji donosi milijardi evra i 20.000 dodatnih radnih mesta kaže da je to kvantitativni skok i da se sve radi transparentno zbog građana.

Milićević je rekao da građani znaju šta je istina upravo zbog toga i dodao da se vodi računa o zaštiti životne sredine.

- Pa ko može da pruži najbolju garanciju ako ne Evropska unija. Ja verujem u još veći ekonomski rast, u još veće strane direktne investicije, o tome je govorio i ministar finansija Mali - kazao je Milićević za Novo vikend jutro Jovane Jeremić na TV Pink.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako je rekao, govoreći o iskopavanju litijuma, važno je da Srbija iskoristi ono što poseduje, naravno, uz zaštitu životne sredine.

- I da imamo kroz ekonomski rast kontinuitet u rastu plata i penzija. To je suštinski najvažnije za budućnost Srbije, da Srbija u narednom periodu još brže i bolje napreduje - ocenio je Milićević.

Prema njegovim rečima, u naredna tri meseca se postavljaju osnove za jedan ozbiljan napredak do 2027. godine.

Veljko Jovanović, analitičar, je rekao da je predsednik Vučić imao hrabrosti da građanima kaže sve što donosi ovaj projekat.

- Ovaj projekat donosi desetine hiljada novih radnih mesta, desetine milijardi evra zarade koje će doći tokom eksploatacije litijumskih proizvoda. Takođe smo pričali o zaštiti evropske sredine - naveo je Jovanović.

Foto: TV Pink Printscreen

Prof. dr Dejan Miletić, predsednik Centra za proučavanje globalizacije, kaže da se deo opozicije najviše brine i nervira što će Srbija doživeti novi napredak.

- Da li ima neko obraza da zaćuti više - upitao je Miletić i dodao da mu nije jasno da se neko bori protiv stvari za opšte dobro.

Autor: Marija Radić