AKTUELNO

Predsednik Aleksandar Vučić uručio je danas u Beogradu sportistima i članovima olimpijskog tima Srbije državnu zastavu koju će nositi na Olimpijskim igrama u Parizu.

Vučić je ugostio sportiste i članove srpskog olimpijskog tima.

- Dragi sportisti, uvaženi predsedniče olimpijskog komiteta, ministre, velika mi je čast što sam danas ovde. Imam tremu kao retko kad. Hoću da vam se zahvalim na velikom trudu i radu - poručio je predsednik.

Rekao je da ima veliki tremu da stojim ispred ovakvih sportskih velikana:

Foto: TV Pink Printscreen

Dobro je Božo Maljković jednom rekao: Ako si u Srbiji vrhunski sportista, moraš prvo da budeš najbolji u svetu.

- Hoću da se zahvalim i vama i vašim porodicama što ste uložili ogroman trud. Mogli ste da imate godišnji odmor s vašim porodicama, ali ste sebe žrtvovali da biste nešto veliko doneli svojoj zemlji. S druge strane nema veće časti od toga da uradite nešto lepo za svoju zemlju. Sa strepnjom i nadom ćemo svaki vaš nastup da pratimo.

Mi ćemo sada sagledati i ako postoji još neka obaveza, sutra će biti uplaćeno sve. Mi svoje obaveze izvršavamo, te obaveze više nisu male. Time smo želeli samo da vam kažemo koliko je to za nas važno i značajno. Prva košarkaška utakmica sa Amerikom će da obori sve rekorde gledanosti. Nećete verovati kad budete videli koliko će Srbija da bude uz vas, i ljudi da navijaju za vas.

- Da donesemo i jednu i dve i nijednu, mi ćemo da vas volimo, poštujemo i pozdravimo, jer znamo da ste se borili za svoju zemlju i svoj narod - istakao je predsednik.

Vučić je dodao:

Svim srcem će narod biti uz vas. Jednako će se radovati i u Pirotu i Subotici, Valjevu, Beogradu, Banjaluci, Bjeljini, Trebinju, Beranama i mnogim drugim mestima. Hvala još jednom na posvećenom radu, hvala vam na časti da mogu da vam uručim zastavu slobode, jednog naroda i zemlje velikom po svom ponosu, slobodarskoj tradiciji i želji za pobedom. Želim vam mnogo uspeha

Predsednik Vučić uručio je državnu zastavu Maji Ognjenović, koju će nositi na Olimpijskim igrama u Parizu.

Božidar Maljković, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije je rekao da bi voleo da ovo bude pravi praznik za naše sportiste, da uzmemo što više medalja i to na licu mesta proslavimo.

- Kad sam kod predsednika Vučića otišao prvi put, on je želeo da ja budem na ovom mestu. Razmišljao sam da li da nastavim trenerski, međutim, presekao sam to. Rekao sam mu "kad god dođem, tražiću pare za sportiste". Kažem to zato što kad god sam došao, dao je i više nego što sam tražio - rekao je

- Želimo sreću našoj ekipi, puno dobrog zdravlja, a sve ostalo će oni da naprave. Neki kažu želja, nije samo želja. U sportu je važna veština, želju ima svako, oni svi imaju veštinu. Savladavanje veštine, a želja se podrazumeva. Živela Srbija, puno zdravlja svma! - poručio je Maljković.

Letnje olimpijske igre održavaju se u Parizu od 26. jula do 11. avgusta.

Autor: Snežana Milovanov