AKTUELNO

Krofne koje se prave bez kvasca, uvek uspevaju i potrebno vam je samo 20-ak minuta da ispečete gomilu ovog ukusnog deserta.

Brzi recepti za testa su uvek dobrodošli, posebno ako u obzir uzmemo činjenicu da retko ko može da odoli krofnama u bilo kom obliku.

Ovo je recept za brze krofnice za koje nije potrebno vreme narastanja, a celokupno vreme pripreme neće vam oduzeti više od 25 minuta.

Sastojci:

4 dl jogurta

2 jajeta

2 kesice vanilin šećera

prstohvat soli

2 kašičice šećera

20 kašika brašna

1 kesica praška za pecivo

1 kašika ruma (opciono)

ulje za prženje

šećer u prahu za posipanje

Priprema:

U posudu sipajte jogurt, stavite jaja, pa sve dobro umutite. Potom dodajte so, šećer, vanilin šećer, kašiku ruma, prašak za pecivo i brašno.

Testo dobro umitite mikserom ili žicom. Treba da bude retko, ali dosta gušće od onog za palačinke.

Sipajte veću količinu ulja u šerpicu i dobro ga zagrejte.

Krofnice spuštajte kašičicom u ulje i pržite ih dok ne porumene. Ovakav tip krofnica se doslovno sam prži, dakle same će se okretati u vrelom ulju i tako dobiti ujednačenu boju sa svih strana.

Pržene krofnice stavljajte na ubrus kako bi upile višak ulja, pospite šećerom u prahu i poslužite.

Autor: Aleksandra Aras