AKTUELNO

Za vrele letnje dane ovo slano predjelo ili dodatak glavnom jelu prijaće vam uz sir ili salatu. Spremanje je jednostavno i brzo

Kada dođu leto i visoke temperature uglavnom se trudimo da pravimo obroke koji ne iziskuju dugo spremanje, a lagana su za varenje. Tikvica je uvek bila inspiracija našim bakama i mama, da li je koristile za salatu, dodatak jelima, za potaž ili čak poslasticu.

Foto: Pink.rs

Danas vam donosimo recept, verujemo mnogima, omiljenih uštipaka od tikvica. Toliko su ukusne da ćete ih praviti tokom cele godine, a možete ih poslužiti uz doručak, prilog glavnom jelu tokom ručka, pa čak i uz užinu.

ŠTA JE POTREBNO ZA PRIPREMANJE

1 srednja tikvica2 jajeta20 kašika brašna1 prašak za pecivo2 kašike kisele pavlake i so i biber po ukusu

Foto: Pink.rs

PRŽITE NA TIHOJ VATRI
Tikvicu izrendajte i posolite. Nakon 10 minuta dobro ocedite višak vode. Umutite jaja i brašno i kiselu pavlaku. Dodajte tikvice i prašak za pecivo. Testo treba da je gušće nego za palačinke. Zagrejati ulje i kašikom vaditi testo i sipati u vrelo ulje.

Foto: Pink.rs

Uštipke treba pržiti na umerenoj temperaturi, da imaju zlatno-žutu boju. Izvaditi ih na papirni ubrus da upiju višak masnoće. Služiti sa sirom, jogurtom ili uz neku sezonsku salatu.

Video: Pink.rs

Uživajte u divnom ukusu! Prijatno!

Autor: Zorica Lazarević