AKTUELNO

Odmrzavanje mesa ponekad može biti dugotrajno, posebno kada se nađemo u brzom tempu savremenog života. Mnogi ljudi pribegavaju bržim metodama, kao što je korišćenje mikrotalasne pećnice, ali ovaj proces može uticati na kvalitet mesa.

Ali postoji jednostavan trik koji će vam omogućiti da brzo i efikasno odmrznete meso za samo deset minuta, koristeći običan šećer.

Odmrzavanje mesa u mikrotalasnoj pećniciNije najpreporučljivija, jer ovaj proces može dovesti do neravnomernog odmrzavanja, što utiče na kvalitet mesa. Često se dešava da deo mesa počne da se kuva u mikrotalasnoj, dok je drugi deo još uvek zamrznut, što dovodi do gubitka sočnosti i ukusa.

Kako odmrznuti meso – koristite šećer i toplu vodu

Ovo je dugo poznat trik koji obezbeđuje ne samo brzo odmrzavanje, već i očuvanje ukusa i teksture mesa.

Foto: Pixabay.com

Proces je jednostavan. U toploj vodi, nešto iznad sobne temperature (oko 40-45 stepeni Celzijusa), rastvorite kašiku običnog šećera. Zatim stavite komad mesa koji želite da odmrznete u rastvor. Važno je da prvo izvadite meso iz kese, folije ili druge ambalaže u kojoj ste ga držali.

Posle deset minuta meso je spremno za dalju pripremu.

U ovom procesu, šećer deluje kao katalizator koji ubrzava proces odmrzavanja. Dodatna prednost je što šećer poboljšava ukus mesa, zadržavajući njegovu mekoću i nežnost.

Autor: Marija Radić