AKTUELNO

Ukoliko ste ljubitelj brzih kolača koji se ne peku, a uz to ste sladokusac i na postu ste, recept za ovaj kolač posnoj verziji biće vam jedan od omiljenih. Ovaj kolač je zvezda u posnom periodu.

A zašto je to tako proverite i sami.

Sastojci

Kora:

Posni mleveni keks – 2 šolje

Kokosovo ulje ili rastopljeni margarin – 1/2 šolje

Fil:

Biljno mleko – 2 šolje

Šećer – 1/2 šolje

Posni puding od vanile – 1 kesica

Vanilin šećer – 1 kašičica

Biljna pavlaka za šlag – 1/2 šolje

Priprema:

U posudi pomešajte mleveni keks i rastopljeno kokosovo ulje (ili margarin) dok ne dobijete ujednačenu smesu. Smesu utisnite u dno kalupa za torte ili pleha, formirajući ravnomeran sloj. Stavite u frižider da se stegne dok pripremate fil.

U šerpi pomešajte biljno mleko, šećer i vanilin šećer, pa zagrevajte na srednjoj temperaturi dok ne provri.

U posebnoj posudi pomešajte puding prah sa malo hladnog biljnog mleka dok ne dobijete glatku smesu. Kada mleko provri, dodajte smesu sa pudingom i kuvajte uz stalno mešanje dok se ne zgusne. Sklonite sa vatre i ostavite da se malo ohladi.

Umutite biljnu pavlaku za šlag i pažljivo je umešajte u ohlađeni puding.

Preko ohlađene kore ravnomerno rasporedite fil. Vratite kolač u frižider na nekoliko sati (najbolje preko noći) da se dobro stegne i ohladi. Isecite na kocke ili parčiće i poslužite. Ukrasite voćem po želji.

Autor: Aleksandra Aras