AKTUELNO

Bespravna gradnja je muka koja pogađa ako ne ceo svet, onda ceo naš region, a najbolji primer je muka koja je zbog nesavesnih komšija zadesila jednu samohranu majku sa dvoje dece.

Žena iz hrvatskog mesta Vodnjana našla se u nezavidnom položaju kada su stanari pored nje bespravno dogradili ceo sprat a njoj zazidali prozor!

Nemili slučaj zabeležen je u starom delu istarskog grada gde su žena i njeno dvoje dece ostali potpuno zaklonjeni sa zazidanim prozorom. Žena je u više navrata upozoravala i prijavljivala institucijama komšije. Isto su učinili i ostali stanari, ali uzalud. Komšije su isterale svoje.

Komšinica koja je prozor zazidala kaže da jeste gradila, ali i da ima sve potrebne papire.

- Imam tonu papira, arhitekti, geodeti, kupovna, porezna, sve imam. Mogu vam pokazati, čekajte da nađem. Imam tonu papira - rekla je Nevresa Hatemić iz Vodnjana za HRT ali na kraju ništa nije donela od dokaza.

Novinarska ekipa je saznala da je nadograđen celi sprat na nekadašnjoj srednjovjekovnoj cisterni i to bez potrebne dozvole.

Čak je i gradonačelnik potvrdio da je sve bespravno urađeno, izlazila je i komunalna inspekcija ali sve i dalje bez posledica po bahate komšije.

Autor: