AKTUELNO

Ljubiša Terzić uspeo je da dvoje dece izvuče kroz prozor iz vatrom zahvaćene kuće te evakuiše roditelje iz prizemlja, ali nažalost nije stigao da iz vatrene buktinje izvuče suprugu Jelenu i kćerku jer se požar veoma brzo razbuktao. Požar je izbio nešto pre jedan čas iza ponoći, a Jelena je prva primetila vatru i obavestila supruga Ljubišu i pozvala vatrogasce.

- On je odmah krenuo da spasava decu i sve njih. Prvo je kroz prozor izvukao dvoje dece, a zatim je uspeo da roditelje izvede iz prizemlja. Tada je video da supruga i treće dete nisu izašli i odmah je krenuo po njih, ali nije uspeo da uđe jer je vatra zahvatila ceo sprat i sve ulaze kao i balkon. Goreo je stiropor u fasadi - rekao je izvor blizak istrazi.

Komandir Odeljenja vatrogasne jedinice sa Pala Goran Božić potvrdio je da su požaru izgoreli majka i dete i rekao da je vatra buknula u gluvo doba i požar nije primećen na vreme.

- Dobili smo informaciju kako je nastradala žena probudila supruga koji je uspeo da iznese dvoje dece, i evakuiše roditelje. Nažalost žena je ostala u kući sa trećim detetom i nije uspela da izađe. Njen suprug se pokušao da vrati po njih, ali nije uspeo da uđe jer je vatra se naglo rasplamsala – pojasnio je Božić.

Dodao je da su prijavu da gori kuća u Mokrom dobili u 00.50 časova i odmah poslali ekipu na teren.

- Otišlo je jedno vozilo vatrogasaca i na licu mestu zatečena je kuća zahvaćena požarom. Informisani da se u kući možda nalazi žena i dete. Kuća je bila sva u plamenu, goreo je ceo sprat i nije se moglo odmah ući - istakao je Božić.

Dodao je da su nakon 45 minuta požar lokalizovan i uspeli da uđu u kuću.

- Po ulasku smo u u dečijoj sobi su zatekli dva ugljenisana tela, jedno dečije, a drugo od majke. Ceo sprat je izgoreo kao i prizemlje u kojem samo jedan prostorija nije gorela, ali je unutra sve uništeno od toplote-rekao je Božić.

Istakao je da su vatru gasili od oko jedan čas iza ponoći pa sve do 3.45 časova.