AKTUELNO

Državljanin Gruzije Noa Tvalabešvili (41) koji je uhapšen zbog pljačke milion evra u Banjaluci po profesiji je glumac!

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka predložio je određivanje pritvora za Tvalabešvilija.

Policija je osumnjičenog uhapsila u sredu dok se traga za još deset njegovih sunarodnika koji su pripadnici organizovane kriminalnalne grupe koja je u BiH došla s namerom da pljačka menjačnice.

Načelnik PU Banjaluka Đurica Vukelić rekao je da je u okviru akcije "Iks" preduzet niz radnji na otkrivanju počinilaca i da je uhapšen jedan državljanin Gruzije na aerodromu u Sarajevu.

- Imali su jasno podeljene uloge. Pojedinci su dovozili vozila u grad koji je meta krivičnog dela i potom se avionom ili autobusima vraćali u zemlju. Druge formacije su imale zaduženja da identifikuju i prate žrtve. Utvrđivali su životne navike žrtava. Ulazili su u mjenjačnice i pratili radnike i vlasnike i utvrđivali na koji način iznose novac. U grupi su bili pojedinci koji su obezbeđivali stanove i drugu logistiku, ali i pojedinci koji su bili zaduženi za izvršenje krivičnih dela i to bez upotrebe oružja - rekao je Vukelić.

Trojica razbojnika, podsetimo, napravili su u utorak sačekušu vlasnici menjačnice kad je sa velikom količinom novca došla do kuće. Napadači su se dovezli automobilom "seat" i jedan od njih je iz ruku vlasnice oteo navodno tri torbe u kojima se nalazilo dva miliona maraka iliti milion evra.