AKTUELNO

Sve su glasnija šuškanja da je princeza Dajana predvidela da će njeni sinovi princ Hari i princ Vilijam biti u sukobu.

Pokojna princeza od Velsa, koja je poginula 1997. godine, jednom je predvidela da se njen najmlađi sin princ Hari i njegov sada otuđeni brat, princ Vilijam, neće pomiriti, a princezino predviđanje se obistinilo.

Foto: Tanjug AP/Pool Photo via AP

Crni oblak se nadvio nad porodicom.

Bivši kraljevski batler Pol Barel, koji je bio Dajanin batler, nedavno je podelio kako veruje da bi princeza "bila shrvana“ kada bi znala koliko je kraljevski sukob postao ozbiljan poslednjih godina.

Gospodin Barel je govorio o tome kako je Dajana uvek bila „mirotvorac“ i napomenuo kako bi okončala sukob da je bila živa.

- Nameravala je da njih četvoro ostanu zajedno - rekao je on govoreći o tome kako je princeza ranije naterala Harija da se izvini ocu.

Govoreći za Bella Magazine, gospodin Barel je rekao.

- Slomilo bi joj je srce kada bi videla da se sve raspalo. Predvidela je da će, kada se to raspadne, Vilijam i Hari imati sopstvenih problema i to se obistinilo. Taj odnos je izgubljen slučaj bez Dajanine intervencije - rekao je.

Foto: Tanjug AP/John Redman

Nije bilo susreta.

Ovo dolazi nakon što su vojvoda i vojvotkinja od Saseksa ranije ovog meseca krenuli na kraljevsku turneju. Par je otputovao u Nigeriju na turneju koja traje 72 sata.

Putovanje u Zapadnu Afriku usledilo je nakon što je Hari proveo neko vreme u Londonu, ali se nije sastao sa porodicom.

Kada je Hari posetio Veliku Britaniju ranije ovog meseca, nije se sastao sa ocem i bratom. Niti se Hari sastao sa svojom snajom, princezom Kejt, koja boluje od raka.

Nema izgleda da će biti bolje.

Govoreći za Miror nakon "lažne kraljevske turneje" para, guru za odnose s javnošću Lin Karat iz Press Bok PR-a rekla je da bi kraljevski raskol mogao da se produbi zbog njih.

Foto: Tanjug AP/Steve Holland

- Ove lažne kraljevske turneje mogle bi produbiti njihov razdor sa kraljevskom porodicom, ako se ne postupa pravilno - objašnjava i dodaje.

- Njihova nigerijska turneja otkrila je sva obeležja kraljevske turneje za koju je rečeno da je [razbesnela] palatu.