AKTUELNO

Ovogodišnju rođendansku paradu kralja Čarlsa III, koji će se proslaviti 15. juna u Londonu, treba da predvodi Irska garda čiji je počasni pukovnik Kejt Midlton. Povodom predstojeće ceremonije, danas se organizovala proba Irske garde, ali se na istoj Kejt nije pojavila već se oglasila na društvenoj mreži "X".

Naime, princeza od Velsa uputila je javno izvinjenje je je propustila "Trooping the Colour" probu, ali je i istakla da je veoma ponosna na ceo puk.

"Poštujem sve koji su ove godine u trupama i koji su mesecima vežbali i proveli mnogo sati da bi njihove uniforme i vežba bili besprekorni. Biti vaš pukovnik je velika čast i jako mi je žao što ne mogu da pozdravim ovogodišnju smotru pukovnika. Molim vas, prenesite moje izvinjenje celom puku ali, nadam se da ću ubrzo moći da vas ponovno predstavljam. Pošaljite moje najbolje želje i mnogo sreće svima koji su uključeni", napisala je Kejt, a prenosi People.

Ispod objave, Kejt se potpisala kao pukovnik Ketrin. Iako se ovaj događaj mnogo puta pominjao kao njena prilika za zvaničan povratak u javnost, nigde nema zvanične potvrde da će se pojaviti na ovoj svečanoj paradi.

"Irska garda je duboko dirnuta pismom od naše pukovnice. Želimo Njenom Kraljevskom Visočanstvu brz i uspešan oporavak i šaljemo joj naše najiskrenije želje", izjavila je Irska garda na poruku Kejt Midlton.

Da Kejt neće biti na probi smotre, javili su 30. maja iz Palate, a na istoj ju je zamenio general-pukovnik Džejms Baknol. Prošlogodišnju probu "Trooping the Colour" predvodio je njen suprug, princ Vilijam.

Podsetimo, princ Vilijam je nedavno otkrio nove detalje o zdravstvenom stanju svoje supruge, naglasivši da će se Kejt vratiti onda kada joj lekari to odobre, zbog čega je ovogodišnja proslava Čarlsovog rođendana pod znakom pitanja.

Takođe, Kejt je, 22. marta, saznala da ima rak, a 16. januara je imala operaciju abdomena.

Autor: