AKTUELNO

Sa 95 miliona prodatih ploča, Šakira se smatra jednom od najuspešnijih latino umetnica, iako ju je tokom tri decenije njene karijere pratio niz izuzetno turbulentnih situacija.

Kolumbijska pop pevačica, pre nekoliko meseci, objavila je spot za svoj novi singl "Punteria" i, nakon dve godine, ponovo privukla pažnju javnosti.

Iako su mnogi, godinama unazad, govorili da je na korak od dna, nedavnom najavom svoje predstojeće turneje dokazala je da se "digla iz pepela".

Foto: Tanjug AP/Joan Mateu Parra

- Patnja koju sam osećala bila je, verovatno, najveća koju sam doživela u celom životu i ponekad me je onemogućavala da normalno funkcionšem. Osećala sam se kao da mi je neko zabio nož u grudi. Osećaj je bio tako stvaran, gotovo fizički. Fizički sam se osećala kao da imam rupu u srcu i da ljudi mogu da videti kroz mene - priznala je u poslednjem intervjuu za portal "Yahoo".

Početkom 2022. godine, medijima su kružile glasine da su Šakira i njen dečko, španski fudbaler, Žerar Pike, raskinuli nakon 11 godina veze, što su potvrdili februara meseca te iste godine.

Sa Pikeom se upoznala na snimanju spota njene pesme "Waka Waka", koja je bila himna Svetskog prvenstva 2010. godine, a tokom njihove višedecenijske veze dobili su dvoje dece. Naime, po medijima su postojale razne špekulacije razloga za njihov raskid, među kojima je bila i glasina da ju je prevario sa podosta mlađom devojkom. Međutim, možda to i nisu bile samo glasine jer je Pike, nedugo nakon raskina, ozvaničio svoju vezu sa devojkom (20), što je izazvalo pakao u životima njegove bivše i njihove dece.

Kada je za to čuo, Šakirin otac, koji je tada bio u poznim 90. godinama, doleteo je prvim letom da uteši svoju mezimicu. Nažalost, doživeo je nesreću u kojoj je pao i povredio se do te mere da su lekari, u jednom momentu, rekli Šakiri da mu je život ugrožen i da postoji mogućnost da ne preživi. Srećom, nakon šest operacija uspeli su da ga spasu.

Foto: Tanjug AP/Manu Fernandez

Ali, drami tu nije kraj. Te iste godine, ponovo je otvoren pravni slučaj iz 2018. godine, jer su je španski tužioci optužili da je utajila porez u iznosu od 14.5 milliona eura. Mesecima nije mogla da živi od paparaca, a slučaj se zaključen tek prošle godine, novembra meseca, nakon što je platila kaznu od 7.3 miliona eura, uključujući i 432 hiljade evra kaucije, da bi izbegla zatvorsku kaznu. Tom prilikom, izjavila je za medije da je uradila ono što je bilo u najboljem interesu njene dece, kao i da ni sama ne zna kako je uspela da se nosi sa svim tim stvarima istovremeno.

- Koliko god da je bilo loše, uprkos svoj nesreći i agoniji koja mi je parala srce, znala sam da ću uspeti - dodala je Šakira.

Sve svoje muke koje je prošla, ispoljila je u nastupu koji je odradila sa argentskim producentom Bizarpom, početkom ove godine. Mnogi su se pitali da li su reči pesama koje je predstavila na nastupu, zapravo bile posvećene njenom bivšem i njegovoj novoj ljubavi, ali i svim prethodnim nevoljama koje je prebrodila.

- Ne znate kakvo sam olakšanje osetila. Veliko olakšanje. Inače, menadžer mi je rekao: ‘Molim te, promeni tekst.’ Naravno, pokušavala sam da predvidim nepredvidivie situacije i rizike, ali sam se setila da sam umetnica, žena, ranjena vučica i da niko ne sme da mi govori kako da ližem svoje rane - rekla je za "Rolling Stone".

Njena numera sa pomenutog nastupa, "Bzrp Music Sessions, Vol. 53", na dodeli Latin Gramija, osvojila je nagradu za pesmu godine i najbolju pop pesmu, što je bilo otskočna za njen album "Las Mujeres Ya No Lioran".

Foto: Tanjug AP/Evan Agostini/Invision/AP

Njen povratak svi su doživeli kao pobednički, što je odličan prvi korak ka vrhu i turneji koju započinje novembra u SAD.

- Mislim da će ovo biti najveća turneja u mojoj dosadašnjoj karijeri, najopsežnija, sa najvećim rasponom stilova. Takođe će biti i najduža - rekla je Šakira i dodala da će, umesto standardnih 90 minuta, nastupi na ovoj turneji trajati preko 2 sata.

Autor: Nikola Žugić