AKTUELNO

Britanska princeza Kejt Midlton oglasila se prvi put nakon otkrića da ima rak i da je počela sa hemioterapijom.

Ona je putem Instagram naloga otkrila kako se bori sa opakom dijagnozom, ali to nije bilo sve.

"Bila sam oduševljena svim ljubaznim porukama podrške i ohrabrenja u poslednjih nekoliko meseci. To je zaista učinilo svet razlike za Vilijama i mene i pomoglo nam oboje u nekim od težih vremena. Dobro napredujem, ali kao što će znati svako ko prolazi kroz hemoterapiju, ima dobrih i loših dana. U tim lošim danima osećate se slabo, umorno i morate da se prepustite svom telu u odmaranju. Ali u dobrim danima, kada se osećate jači, želite da se osećate dobro. Moje lečenje je u toku i trajaće još nekoliko meseci. U dane kada se osećam dovoljno dobro, radost je baviti se školskim životom, trošiti lično vreme na stvari koje mi daju energiju i pozitivnost, kao i početi da radim malo od kuće", napisala je Kejt u svojoj poruci.

Potom su usledile reči koje su celu britansku javnost podigle na noge. Naime, ona je rekla da će se predstojećeg vikenda pojaviti na jednom veoma važnom događaju.

"Radujem se što ću ovog vikenda prisustvovati Kraljevoj rođendanskoj paradi sa svojom porodicom i nadam se da ću se pridružiti nekoliko javnih angažmana tokom leta, ali isto tako znajući da još nisam izašla iz "šume". Učim kako da budem strpljiva, posebno sa neizvesnošću. Uzimam svaki dan kakav dođe, slušam svoje telo i dozvoljavam sebi da odvojim toliko potrebno vreme da se izlečim. Hvala vam puno na razumevanju i svima vama koji ste tako hrabro podelili svoje priče sa mnom", poručila je princeza od Velsa.

Kralj Čarls III joj sigurno neće zaboraviti ovakav gest. Poznato je da su njih dvoje u veoma dobrim odnosima te će kralj sigurno ceniti što će Kejt baš za njegov rođendan prvi put da se pojavi u javnosti nakon saznanja da ima rak.

Autor: Nikola Žugić