AKTUELNO

Prvi memorandum između Sportskog društva “Železnik” i Osnovne škole Braća Jerković u Železniku o saradnji dece u sportu je potpisan. Direktor Đorđe Bulić napravio je partnerstvo sa obrazovnom ustanovom u cilju očuvanja tradicije i sporta.

- Drago mi je da je direktorka Osnovne škole Violeta Marković prepoznala našu ideju. Mnogo sam zahvalan na tome. Ispred našeg sportskog društva sam prezahavaln i ponosan. Širimo se dalje i gledaćemo da potpišemo sporazume i sa ostalim osnovnim i srednjim školama. Pregovori su u toku i drago nam je što je sport na prvom mestu. Želimo da se naša omladina razvija u pravom smeru, da se neguju vrednosti i čuva zdravlje. To je najbolje kroz sport - rekao je Bulić.

Foto: Privatna arhiva

To je potvrdila i direktorka Violeta Marković.

- Ideju smo podržali jer je u najvećem interesu dece. Cilj je sport, druženje kao i edukacija što danas neophodno deci da bi se sklonili od igrica i ostalih modernih tehnologija i da bu se okrenuli zdravom načinu života. Sport donosi druženje i upoznavanje gde spoznaju pobede i poraze i tako izrastaju u prave ljude koji će danas-sutra biti nosioci našeg društva- rekla je Markovićeva.

Foto: Privatna arhiva

Sportsko društvo “Železnik” poslednjih godina beleži značajne rezultate u fudbalu, boksu i ostalim disciplinama. Veliki broj dece je učlanjeno u društvo koje neguje zdrav način života kroz sport.