AKTUELNO

Šok!

Osam meseci nakon što je Metju Peri nađen mrtav u svom džakuziju, a medicinski nalazi ustanovili da je umro od "akutnih efekata ketamina", vlasti navodno veruju da bi "više ljudi" trebalo da bude optuženo za njegovu preranu smrt.

- Istraga o Perijevoj smrti "približava se kraju" - rekao je izvor magazinu People. Insajder je takođe rekao da će kancelarija američkog tužioca uputiti poziv o tome da li je potrebno da se podigne optužnica.

Smrt u džakuziju

Zvezda serije "Prijatelji" umro je 28. oktobra nakon što se očigledno udavio u hidromasažnoj kadi u svojoj kući u oblasti Pacifik Palisades u Los Anđelesu. Imao je 54 godine.

Foto: Tanjug AP/Willy Sanjuan

Zvaničnici Policijske uprave Los Anđelesa potvrdili su za Fox News Digital da se i dalje aktivno radi na istrazi.

- Odeljenje ima otvorenu i tekuću istragu o smrti Metjua Perija - saopštile su vlasti.

Kada je Fox News Digital pitao o statusu istrage, kancelarija američkog tužioca je odgovorila "bez komentara“.

Prošlog meseca, kapetan policije Los Anđelesa Skot Vilijams rekao je u mejlu da policijska uprava radi sa DEA-om i američkom poštanskom inspekcijskom službom na tome zašto je Peri imao toliko ketamina u svom sistemu kada je umro u oktobru, preneo je Asošiejted pres.

Foto: Tanjug AP/Brian Ach

Šta kaže analiza?

U sadržaju želuca otkrivene su količine ketamina u tragovima, prema Perijevoj obdukciji. „Tačan način unosa u slučaju gospodina Perija nije poznat“, navodi se u izveštaju. Druga stanja koja su doprinela njegovoj smrti uključivala su "bolest koronarnih arterija, efekte buprenorfrina", kako se navodi u izveštaju. U njegovoj rezidenciji, prema obdukciji, pronađeni su i "lekovi na recept i tablete". Peri je navodno primio „terapiju infuzije ketamina za depresiju i anksioznost“.

Njegov poslednji poznati tretman bio je više od nedelju dana pre smrti, ali je lekar utvrdio da "ketamin u njegovom sistemu u trenutku smrti ne može biti od te terapije infuzijom, pošto je poluvreme ketamina 3 do 4 sata ili manje."

Glumac već je bio mrtav kada su stigli lekari.

Slučaj je prebačen u Odeljenje za pljačke i ubistva LAPD-a, što nije neuobičajeno zbog prirode slučajeva agencije visokog profila.

Autor: Nikola Žugić