AKTUELNO

U većini regiona Ukrajine, osim na zapadu zemlje, proglašena je vazdušna uzbuna, a postoji opasnost od napada ruskih snaga balističkim oružjem, saopštilo je vazduhoplovstvo Oružanih snaga Ukrajine.

U područjima gde je proglašena vazdušna uzbuna i dalje postoji opasnost od upotrebe balističkog oružja od strane neprijatelja, navodi se u saopštenju na Telegram kanalu.

Kako je preneo Ukrinform, ruska vojska je napala Ukrajinu sa sedam bespilotnih letelica tipa Šahed-131/136 sa rta Čauda na Krimu i tri protivvazdušne vođene rakete S-300/S-400 iz oblasti Donjecka.

Rusija rasporedila nuklearno oružje na granici sa Finskom
Podsetimo, Ruska vojska je rasporedila taktičko nuklearno oružje na granici sa Finskom, koja je u aprilu prošle godine pristupila NATO-u i napustila neutralni status, prenosi "Moscow Times".

Operativno-taktički sistemi Iskander-M raspoređeni su u pograničnoj Kareliji, piše "Izvestija", pozivajući se na izvore u Ministarstvu odbrane. Sposobni da ispaljuju i krstareće i balističke rakete, uključujući i one sa nuklearnom bojevom glavom, Iskanderi su činili deo zasebne raketne brigade, koja je zauzvrat postala deo novostvorenog Lenjingradskog vojnog okruga.,

- U Lenjingradskom vojnom okrugu su i 11. i 14. armijski korpus, koji se baziraju u Kalinjingradskoj i Murmanskoj oblasti - rekli su izvori "Izvestije".

Autor: