AKTUELNO

Privatni avion Boing 757 bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa zakačio je poslovni mlaznjak private prilikom manevrisanja po pisti međunarodnog aerodroma "Vest Palm Bič" na Floridi.

To je objavio Rojters pozivajući se na izvor upoznat s incidentom.

Američke civilne vazduhoplovne vlasti su saopštile da je Boing 757 u privatnom vlasništvu došao u kontakt sa parkiranim korporativnim mlaznjakom u kojem nije bilo ljudi.

U saopštenju nije navedeno da Boing 757 pripada Trampu, ali je naglašeno da se incident desio na delu aerodroma na kojem oni ne utiču na kretanje letelica.

Navodi se da je pokrenuta istraga o tome šta se dogodilo.

Rojters se obratio Trampovom izbornom štabu za komentar, ali za sada nisu dobili odgovor.

Britanska agencija navodi da je bivši šef Bele kuće u subotu održao miting u Vajldvudu u Nju Džersiju, a da se incident desio nakon što je njegov avion sleteo na aerodrom na Floridi oko 1.20 časova u noći između subote i nedelje.

Podseća se da je Trampov Boing 757 velika atrakcija u njegovoj kampanji pred predsedničke izbore u novembru.

- "Tramp fors uan, imate dozvolu za sletanje - čulo se sa razglasa na jednom od mitinga koji je bivši predsednik SAD u martu održao u Ohaju, pri čemu se aludiralo na američki predsednički avion Er fors uan (Air Force One).

Navodi se da je Tramp ovaj Boing 757, napravljen 1991, platio 100 miliona dolara i sredio ga potpuno po svom ukusu.

On je postavio zlatne ukrase u avionu koji ima dve prostorije za goste, tri kupatila, kao i sale za ručavanje i održavanje sastanaka.