AKTUELNO

Slovački premijer Robert Fico, koji je juče ranjen u atentatu, nalazi se van životne opasnosti.

Prema informacijama Informera, Robert Fico je van životne opasnosti!

On će se, kako saznaju iz izvora u bolnici, oporaviti i vratiti na dužnost.

- Fico će se najverovatnije u potpunosti oporaviti i vratiti na dužnost. Bio je kritično kada je primljen u bolnicu, ali lekari su uradili veliki posao - rekao je za Informer izvor iz bolnice.

Foto: Tanjug AP/Denes Erdos

Za to vreme, dok se slovački premijer borio za život, Zapadni mediji su vodili, i dalje vode, užasnu kampanju protiv Roberta Fica, optužujući ga da je kriv za atmosferu "koja je dovela do atentata"!?

Prema ranijim informacijama, Ficu je zaustavljeno abdominalno krvarenje, ali ga čeka operacija kuka. U međuvremenu je policija optužila napadača na premijera za ubistvo s predumišljajem i preti mu kazna od 25 godina do doživotnog zatvora.

Napadač, za koga mediji navode da je 71-godišnji pisac Juraj Cintula, rekao je da je ponosan na svoj čin. Napadač se trenutno nalazi u ćeliji Nacionalne kriminalističke agencije u Nitri.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je svom prijatelju i velikom prijatelju Srbije Robertu Ficu poželeo brz oporavak, a šef države će uskoro otići u Bratislavu da obiđe slovačkog premijera! Istovremeno, posetu Ficu je najavio i mađarski premijer Viktor Orban.