AKTUELNO

Tokom potrage za predsednikom Irana Ebrahimom Raisijem, čiji helikopter se srušio danas, Oružane snage Irana su navodno otkrile signale iz helikoptera i mobilnog telefona člana letačke posade.

"Sada se krećemo prema tom području sa svim vojnim snagama i nadam se da možemo dati dobre vesti ljudima", rekao je Ašgar Abasholizadeh, komandant Korpusa islamske revolucionarne garde (IRGC) u regiji Istočni Azerbejdžan, preneo je Tasnim.

Foto: Tanjug AP/Azin Haghighi/Moj News Agency via AP

Prema najnovijim informacijama, i glavni komandant Korpusa islamske revolucionarne garde Hosein Salami stigao je u područje nesreće kako bi pomogao u vođenju potrage i spašavanja.

Upravo se održava sastanak za upravljanje krizama s najvišim komandantima IRGC-a, ministrima, prvim potpredsednikom i lokalnim zvaničnicima, javljaju državni mediji.

Podsećamo, predsednik Irana Ebrahim Raisi vraćao se sa ceremonije otvaranja brane na granici Irana i Azerbejdžana i tada se njegov helikopter srušio pri sletanju u regiji Varzakan, 600 kilometara od Teherana.

Foto: Tanjug AP/Azin Haghighi/Moj News Agency via AP

Iranska delegacija je inače putovala sa tri helikoptera.

Druge dve letelice sa ministrima su bezbedno stigle na svoje odredište.

Najmanje 40 timova za brzo reagovanje traga za helikopterom iranskog predsednika.

Nema detaljnih informacija o lokaciji i stanju predsedničkog helikoptera. Poslednja tačka na kojoj je radio GPS helikopter bio je u blizini rudnika bakra Sangun, prenosi Press tv.

Autor: